Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 5. 6. 2018.

| Društvo

"Podignut" asfalt sa trotoara u Voždovoj, umesto njega behaton ploče

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
vozdova trotoar
Korenje drveća oštetilo trotoar; foto: www. ni.rs.

Rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici u centru Niša počela je uklanjanjem asfalta, a kako se navodi na zvaničnom gradskom sajtu, u prvoj fazi se radi na 200 m na neparnoj strani ulice - od raskrsnice sa Ulicom Vojvode Mišića do Ulice Dobrile Trajković.

Iz Grada saopštavaju da će, nakon što se ukloni asfalt, ekipe JKP Mediana ukloniti i korenje drveća koje je i izvazvalo oštećenja na trotoaru. vozdova trotoar IZ grada najavljuju da će radovi biti završeni što pre, ali ne preziciraju rok; foto: www.ni.rs

Radovi obuhvataju uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja i njegovu zamenu behaton pločama, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih i slabovidih osoba - navode na gradskom sajtu.

Vrednost radova je 1,2 miliona dinara, što je predviđeno Programom redovnog održavanja komunalne infrastrukture, a projekat je dobilo preduzeće M Univerzal tim.

Gradski većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović najavili su da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku, ali nisu precizirali koji je rok u pitanju.

Napomenuli su i da je namera Grada da se, u dogledno vreme, svi asfaltni trotoari u Nišu pokriju behaton pločama. Tu nameru objašnjavaju time što “pored estetske vrednosti, omogućavaju i brzo otklanjanje kvarova na podzemnim instalacijama bez narušavanja izgleda trotoara”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petat

    13:12 // 6. 6. 2018.

    Podrzavam Brata slepe osobe. Meni je majka u kolicima nepokretna vec 10 god. Nemogu od ispucalih trotoara i rupa da je guram. Mislite o tim ljudima.

  • Brat slepe osobe

    08:57 // 6. 6. 2018.

    Pod hitno da se produzi postavljanje trotoara prema Domu zdravlja, Bolnici, Cairu i Zeleznicke stanice. Jedino tako slepi i ostali mogu da se krecu .

  • S

    00:28 // 6. 6. 2018.

    Hmm pitam se ko li proizvodi te ploče pa će sad ceo grad da prekriju njima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: