Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 19. 11. 2015.

| Društvo

Podignutom slušalicom onemogućili pacijentima zakazivanje

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
neurologija
Pacijenti pitaju čemu informacija o broju telefona koji je nemoguće dobiti; foto: JV

Telefonsku vezu koja služi za zakazivanje pregleda na neurologiji u niškom Domu zdravlja bilo je nemoguće uspostaviti ne zbog zauzeća linije, već zato što je slušalica za šalterom, u kome pacijenti nisu nikog videli bar sat i po vremena, bila podignuta.

Čitalac "Južnih vesti", koji je prekjuče ujutru zatekao ovu situaciju, kaže da je na pregled čekao mesec dana i da mu je sad jasnije zašto je ponekad nemoguće dobiti vezu.

Šalter zaključan, slušalica podignuta! Najmanje sat i po, koliko sam bio u čekaonici, niko se nije pojavio. Ljudi nisu mogli da zakažu razne preglede - kaže naš čitalac.

slusalica Slušalica bila podignuta najmanje sat i po; foto: JVI dok pacijenti komentarišu da je ovakvo ponašanje neprofesionalno, neuviđajno, pa čak i bahato, načelnica službe za specijalističko-konsultativnu delatnost dr Marina Đorđević objašnjava da je do ovakve situacije dovelo to što je u prostorij kraj šaltera bila potrebna tišina.

U prostoriji koja je u komunikaciji sa šalterom nalazi se prostorija u kojoj se obavlja elektroencefalografsko snimanje (EEG). U pojedinim fazama snimanja, koje se stručno zove "deprivacija sna", neophodna je tišina da bi se pacijent doveo u stanje sna kako bi se ova dijagnostička procedura korektno obavila - kaže dr Đorđević.

Dodaje da je trenutno "zbog smanjenog broja kadra prirodnim odlivom" samo jedna sestra angažovana za rad na EEG snimanju i šalteru.

Slažem se da je nespretno postupila i u brzini podigla slušalicu umesto da utiša telefon. Opomenuta je zbog ovakvog postupka - kaže načelnica.

Ona, međutim, tvrdi da pacijentima nije bilo uskraćeno zakazivanje pregleda jer, kako kaže, osim broja telefona koji je istaknut na šalteru 018/503-532, postoji još jedan 018/503-528 koji ima istu namenu i dodaje da su "korisnici zdravstvenih usluga mogli neometano da uspostave vezu". 

Inače, u Domu zdravlja Niš radi samo jedan neurolog koji u proseku ima 23 pregleda dnevno, a normativ je, prema rečima načenice 15 pregleda. Kako ona kaže, hitna stanja se primaju odmah, a kada je reč o kontrolama pacijenata sa nekom hroničnom neurološkom bolešću, oni se u dogovoru sa lekarom javljaju u intervalu od 7 do 30 dana. 

Da problemi sa zakazivanjem i nedostatkom broja lekara ne postoje samo u Domu zdravlja pokazuje i nedavni slučaj Nišlije Vitomira Ognjanovića koji je termin za pregled svoje bebe zakazao tek nakon 189 uzastopnih poziva

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor

    22:12 // 11. 12. 2015.

    Zasto nisu rekli da se EEG U DZ naplacuje kao nestandardna usluga, pa sigurno nema dnevno toliko pregleda koji bi trajali 1.5 sat. takodje deprivacija spavanja se radi jos redje od tkz standardnog snimanja... Drugim recima opravdanje doktorke je na tankm nogama...

  • lazar stanisic

    13:15 // 22. 11. 2015.

    opste je poznato da je zdravstvo u nisu u rasulu i da pojedini radnici ne rade nista,OTKAZ TU SAMO POMAZE
    !!!!!!!!!!!!!!!!

  • DANIJELA

    01:35 // 21. 11. 2015.

    ne znam da li je tema texta, ali ja sam licno dozivela nesto jos gore. na VMA mi je bila zakazana magnetna rezonanca, kada sam se tamo pojavila ubedjivao me je tehnicar da me je on licno obavestio. rekla sammu nisam luda da se nesecam da smo juce pricali kaze on retard pa niste mi se javili. Da sam videla propusten iz BG sigurno bi zvala na sta ce on pa zvao sam Vas sa skrivenog, STRASNO... VMA ??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: