Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 28. 10. 2011.

| Društvo

Podrška akciji “Posaljite čestitku prijateljstva”

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
park prijateljstva

Gradsko veće Grada Leskovca izdvojilo je 50.000 dinara podrške akciji “Pošaljite čestitku prijateljstva” u organizaciji NVO “Naša Srbija”.

U pismu upućenom Gradskom veću Grada Leskovca navodi se da je NVO “Naša Srbija”, koja brine o deci, u susret Božiću i Novoj godini šesti put, pod pokroviteljstvom gospođe Tatjane Tadić, pokrenula dobrotovornu akciju “Pošaljite čestitku prijateljstva” u okviru koje je štampana edicija čestitki sa motivima likovnih radova dece iz osnovnih škola u Srbiji.

Prošlogodišnja akcija imala je veliki uspeh i njen rezultat su “Parkovi prijateljstva”, akcija kojom je tokom proleća parkovima opremljeno 30 škola i izdvojenih odeljenja u Srbiji, što sa rezultatima iz prethodnih akcija čini broj od 210 opremljenih školskih dvorišta u kojima su đaci po prvi put dobili uređena mesta za igru i druženje.

Prioritet NVO “Naša Srbija” u ovogodišnjoj akciji je podrška stanovništvu nerazvijenih opština jačanjem lokalne zajednice, stvaranjem boljih uslova za život, obrazovanje i igru dece.

Cilj nam je, zaključuje se u pismu NVO “Naša Srbija”, da deci u nerazvijenim krajevima Srbije obezbedimo približno iste uslove za odrastanje i igru kao što imaju njihovi vršnjaci u gradskim sredinama.

Inače, cena čestitki, sa kovertom, je 50 dinara i svaki donator će dobiti onoliko čestitki koliko bude izdvojio sredstva za ovogodišnju akciju NVO “Naša Srbija”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: