Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 14. 1. 2019.

| Društvo

Podrška iz Niša za “Ibarski marš”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ibarski-mars-ka-Lazarevcu;-foto:-Lokalni-front
Lokalni front

Ekipa Lokalnog fronta je pre dva dana iz Kraljeva krenula pešaka za Beograd, na protest koji će biti održan 16. januara kada je godišnjica nerešenog ubistva Olivera Ivanovića. Mnogo građana podržalo je “Ibarski marš”, među njima su i Nišlije - Udruženi pokret slobodnih stanara i Niška inicijativa, a neki od članova najverovatnije će ih dočekati kada budu stigli do cilja.

Na put dug 160 km članovi kraljevačkog Lokalnog fronta krenuli su u subotu 12. januara. Svakodnevno pešače više oko 30 km, a prema njihovim objavama na društvenim mrežama, danas su od Ljiga krenuli ka Lazarevcu. Kako je ranije za N1 rekao Predrag Voštinić, pešačenjem do prestonice na protest žele da stave do znanja koliko je nerešeno ubistvo Ivanovića ozbiljna stvar. Ibarski-mars-polazak;-foto:-printskrin-Lokalni-front Lokalni front

To što je ovde subotnja šetnja nekome je van Beograda pitanje života i smrti, to nije pitanje opstanka na političkoj sceni, nego u životu. Ne hvalimo se time, samo hoćemo da stavimo do znanja da nema ozbiljnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja - istakao je.

Upravo je njihova parola tokom ovog puta - ne hodamo da pokažemo kakav je Lokalni front nego da pokažemo kakvi ste vi, a jedna od poruka drugim gradovima u Srbiji je da "iz okupiranih prerastu u pobunjene gradove".

Članovi "Ibarskog marša" već su prešli 100 km i cilj im je sve bliži, a Voštinić je napisao da su dobro, kao i da raspoloženje i entuzijazam koji dobijaju od drugih “potire svaki grč ili plik”. Ekipu koja hoda “prati” i auto u kome im je rezervna odeća, voda, hrana i lekovi. Ibarski-mars-put;-foto:-Lokalni-front Lokalni front

Znajte svi koji pripadate ekipi normalnih, zdravih, pravih, razumnih, poštenih ljudi da mi zaista hodamo u ime svih vas i da ste zaista tu deo ekipe koja hoda sa nama - poručuju.

Osim podrške građana koji im svakodnevno pišu, na pojedinim odredištima sačekali su ih i građani sa toplim čajem i hranom. Podršku imaju i u Nišu, a kako kaže Srđan Nonić iz odborničke grupe Niška inicijativa stalno su u kontaktu sa njima i ponudili su im pomoć tokom puta, ali im ona zasad ne treba.

Neko od nas će najverovatnije ići da ih dočeka na ulazu u Beograd. E, sad, slagaću vas ako kažem ko, ipak je daleko sreda i zbog vremenskih uslova, snega. Podržavamo ih i inače smo u kontaktu, sarađujemo sa njima što se tiče ideja, zato što delimo slične principe i slične ideje Lokalnog fronta zato što su im na prvom mestu građani - priča Nonić. Ibarski-mars;-foto:-Lokalni-front Lokalni front

Iako iz Niša neće biti organizovanog odlaska u Beograd na cilj, gde bi “Ibarski marš” trebalo da bude završen u sredu kada će biti održan protest, Rastislav Dinić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara kaže da će ih neko verovatno sačekati na nekom od punktova. Ističe i da imaju svu podršku od UPSS-a na ovom dugom putu po snegu i hladnoći.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" je pozvala građane da svoju podršku članovima Lokalnog fronta daju i na jednom od punktova koje će organizovati kada se budu približili cilju.

Građani i građanke se mogu pridružiti u toku poslednje deonice ili na nekom od punktova koje ćemo organizovati iskazati svoju podršku u razgovoru sa ekipom Lokalnog fronta. Lokacije punktova su: Petlovo brdo - Borići, Vidikovac (kod OMV-a), Cerak Vinogradi, Ada Ciganlija, BIGZ - poručuju iz "Ne davimo Beograd". ne davimo bg Lokacije na kojima će biti organizovan "doček"; foto: Ne davimo Beograd

Pozivaju građane i da obaveste svoje komšije i prijatelje koji žive u blizini pomenutih lokacija da dođu, a na punktovima će moći i da ostave novac za troškove puta. Najavili su da će ekipa "Ibarskog marša" na Ibarskoj magistrali biti u sredu 16. januara, ali se još ne zna tačno vreme, a građani informacije o tome mogu dobiti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazar Lazarevic

    18:02 // 14. 1. 2019.

    Hvala am!

    • Овца за шишање

      20:03 // 14. 1. 2019.

      Може, може, али - Хвала АВ!

  • Lazar lazarevic

    18:01 // 14. 1. 2019.

    Hvala Vam!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: