Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 23. 10. 2012.

| Društvo

Podrška odbornika Televiziji 5

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, RTV5
petica.jpg

Odbornici niške Skupštine najavili su da će uputiti Republičkoj radiodifuznoj agenciji inicijativu kojom traže objašnjenje zbog čega je kablovskim distributerima po hitnom postupku naloženo da isključe TV5.

Inicijativu Igora Novakovića, predsednika socijalista Nišavskog okruga, podržale su sve odborničke grupe.

- Mi kao odbornička grupa smatramo da ovo nisu tržišni uslovi i da postoji nešto se zove nelojalna konkurencija. Hoćemo na svaki način da pomognemo TV5 jer smatramo da je ona jedan od brendova Niša – kaže Novaković.

Novaković nije precizirao šta stvara "nelojalnu konkurenciju". Ali, kako su Južne vesti ranije pisale prethodnih godina Grad, Opštine i gotovo sva javna preduzeća davala su ogromne pare pojedinim niškim medijima, bez ikakvih kriterijuma i van očiju javnosti.

Ne računajući Nišku televiziju koja je javno preduzeće, čak dve trećine novca odlazilo je ka Narodnim novinama i Belami televiziji, čiji je direktor Vitko Radomirović.

novaković Igor Novaković, arhivska fotografija

I odbornici Srpske napredne stranke pridružili su se ovoj inicijativi. Zamenik gradonačelnika i potpredsednik Okružnog odbora SNS Ljubivoje Slavković priseća se Televizije 5 iz vremena velikih protesta 90-ih godina.

- U vreme kada su ostali mediji bili poprilično zatvoreni Televizija 5 je bila jedno prozorče kroz koje smo mi mogli tada iz Demokratske opozicije da saopštimo neka svoja razmišljanja – rekao je Slavković.

Prvi čovek niškog URS-a Branislav Jovanović kaže da bi trebalo iskoristiti relevantne skupštinske odbore i ministre u Vladi kako bi se pomoglo popularnoj niškoj “petici”.

- Niš je poznat kao medijska republika. Sve ćemo učiniti da podržimo Televiziju 5 i pomoći joj na svaki način. Da li će to biti neka nova TV5 plus ili će se samo emitovati preko kablovskih operatera, ali mora se sve učiniti da se taj slobodan medij zadrži – naglasio je Jovanović.

Podrška stiže i od opozicione Demokratske stranke.

dinić Slaviša Dinić, arhivska fotografija- Pored svih apela Nišlija za pomoć, mislim da je i Grad Niš na potezu. Aktuelna vlast, kako pozicija, tako i opozicija da “Petica” opstane – kaže Slaviša Dinić, potpredsednik niškog DS-a.

Inicijativu će podržati i odborničke grupe Demokratske stranke Srbije, kao i odbornička grupa Nove Srbije.

Kako je zaključio predsednik Skupštine grada Niša, Mile Ilić, Televizija 5 treba da opstane i nastavi da "objektivno informiše javnost o dešavanjima u Nišu".

Najavljeno je da će šefovi odborničkih grupa potpisati dokument koji suštinski podržava borbu Televizije 5 da opstane medijskom nebu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stole

    21:41 // 24. 10. 2012.

    Da nije mozda vecinski vlasnik tv5 jos uvek Zoran Zivkovic bivsi gradonacelnik nisa.

  • Stole

    21:38 // 24. 10. 2012.

    Gde su vlasnici televizije 5, zasto se ne pojave u javnost i daju svoj komentar !

  • Branislav Petrović

    09:29 // 24. 10. 2012.

    Petica treba da ostane i svakako da kao lokalni medij znači nišlijama i okolini.Kvalitet programa je nešto drugo i tu mogu da kažem da nemaju emisije koje bi privukle pažnju.Centralne vesti su uglavnom bajate a čest i strogo kontrolisane.Ako je jutarnji program i Žika ono što obeležava TV 5 onda je to ispod svih merila urbane i lokalne, gradske televizije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: