Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 30. 1. 2019.

| Društvo

Podršku protestima daju i advokati sa juga

Autor:J. C. M, M. Z.Izvor:Južne vesti
protest
Advokati sa juga malobrojni na spisku podrške; foto: V. K.

Da imenom i prezimenom podrže građanske proteste koji se već dva meseca održavaju širom Srbije, nakon univerzitetskih profesora, rešili su i advokati. Na spisku koji se stalno dopunjuje, trenutno je preko 250 advokata, a tek nešto više od 15 njih je sa juga.

U podršci protestima prednjače beogradski i novosadski advokati, dok je iz Niša za sada potpis dalo 11 njih. Na spisku su i 3 advokata iz Vranja i 1 iz Prokuplja.

Advokat Saša Čupić iz Prokuplja kaže da je želeo da pruži podršku jer je “sistem očajan”.

Kao advokati treba da dižemo glas u ime obespravljenih ljudi, to je nekako normalno. 27 godina se bavim advokaturom i mogu reći da je sada pravosuđe u najgorem stanju - kaže Čupić.

Predsednik Advokatske komore Niš Gordan Pantić kaže da ova organizacije ne organizuje prikupljanje potpise podrške, kao i da je individualna stvar i pravo svakog advokata da podrži proteste ukoliko to želi.

Kao Komora se ne bavimo politikom, pa bilo sa koje strane da dođe spisak, bilo vlasti ili opozicije, ne bismo kao Komora to uopšte ni razmatrali - jasan je Pantić.

U saopštenju advokata koji pružaju podršku navodi se da su se odlučili na to jer su uvideli “uništavanje institucija političkog sistema i koncentraciju političke moći u rukama jednog čoveka”, kao i jer je “ukinuta samostalnost i nezavisnost sudske vlasti, kao i uništen pravosudni sistem”.

Zahtevaju da Narodna Skupština republike Srbije izabere prelaznu Vladu stručnjaka koja bi uspostavila uslove za fer izbore kao i da predsednik Republike Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić odmah podnesu ostavke.

Spisak onih advokata koji podržavaju proteste građana protiv vlasti objavljen je 25. januara na sajtu boljaadvokatura.com i “osvežava” se kada pristignu nova imena.

Prethodno su proteste podržali univerzitetski nastavnici i saradnici, a njihov spisak je od prošlog petka od 250 “narastao” na preko 670 potpisnika. Među njima su i profesori i asistenti niškog Univerziteta, među kojima prednjače oni sa Filozofskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    09:43 // 31. 1. 2019.

    Ovolika aktivnosti botova pokazuje sve. Strah je uzeo maha...

  • Ботчина

    07:49 // 31. 1. 2019.

    Ajmo botovi, gutaj sendvic i nadaj se boljem sutra, kliikci klikcii, hahah

    • dzoni

      12:45 // 31. 1. 2019.

      Hahahaha al pazi koja panika kad ti se nakačili na komentar , 283 njih .još malooo botovii još malooo je ostaloo

  • Aleksandra

    23:38 // 30. 1. 2019.

    Sad će ministarka da objasni kako ovi ljudi nisu bitni...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: