Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 1. 7. 2010.

| Društvo

Poginuo maturant u Nišu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
arhivska fotografija

U udesu koji se u sredu oko ponoći dogodio u centru Niša, život je izgubio devetnaestogodišnji mladić, potvrdila je niška policija.

Prilikom sudara automobila sa autobusom Nišekspresa, teške telesne povrede zadobio je suvozač iz automobila, Stefan A (19), od kojih je kasnije i preminuo. Vozač automobila, Marko M (19) i preostala dvojica putnika, Nikola C (19) i Nenad S (19), lakše su povređeni.

U autobusu nije bilo povređenih.

Kako saznajemo, Stefan je sa prijateljima išao da proslavi upis na fakultet, kada su se u povratku kod naleteli na autobus.

Do nesreće je došlo na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Vojvode Tankosića, u blizini Doma zdravlja, kada je, kako je saopštila policija, automobil udario u autobus koji se uputio ka garaži Nišeskpresa.

Jedan od očevidaca, Milan, koji stanuje preko puta mesta nesreće, kaže da je prasak bio vrlo bučan.

- Odmah smo izašli svi iz kuća i momak koji je bio suvozač izašao je iz automobila i činilo se da je manje povređen od ostalih koji su bili obliveni krvlju. Rekao je “dobro je dobro, samo mi malo dajte vremena da se oporavim” i onda se srušio na zemlju. Oni su hteli da skrenu u ulicu, čini mi se, ali izgleda da nisu pustili da prvo prođe autobus. Sreća je što je to bila krivina pa izgleda da nisu išli brzo - kaže Milan.

Uzrok nesreće je neustupanje prvenstva prolaza od strane vozača putničkog vozila, saopštila je niška policija.

Nebojša Đorđević, direktor klinike za opštu hirurgiju kaže da su lekari dali sve od sebe, ali da su povrede bile isuviše teške. 

- Kada je došao on nije bio u besvesnom stanju, a generalno se radi o vrlo teškoj povredi. Pretpostavljam da nije bio vezan, zato je od siline udarca udario u prednji deo automobila. Pukao mu je taj veliki krvni sud tako da je iskrvario - kaže doktor Đorđević.


Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, uputio je porodici tragično nastradalog dečaka saučešće.

- Grad Niš izgubio je još jednog mladog čoveka pred kojim je bila blistava budućnost i koji je svoje vrline dokazivao i uspesima u školi i svojim društvenim angažmanom, u trenutku koji je trebalo da predstavlja najlepše doba u životu svakog mladića - rekao je Simonović.

Gradonačelnik je apelovao na sve mlade, uključujući i one koji ovih dana proslavljaju položene mature i prijemne ispite, da vode računa o svojoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, kako bi se, kako kaže, ovakve tragedije izbegle u budućnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • meda

    00:54 // 2. 7. 2010.

    "...išao da proslavi upis na fakultet, kada su se u povratku kod naleteli na autobus."

    Jel isao da proslavi upis ili se vracao?

    Malo recenzije ne bi bilo na odmet ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: