Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 17. 10. 2018.

| Društvo

Pojedini se žale na hladne radijatore, iz Toplane kažu da ne greju uveče

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
radijator
Grejanje samo ujutru kada je najniža temperatura; foto: arhiva JV

S obzirom na to da je krenula grejna sezona u Nišu, pojedini građani obratili su se redakciji zbog toga što su im radijatori ovih dana bili hladni. Preko aplikacije "Prijavi problem", sugrađanka je napisala da grejanja nije bilo jutros u zgradi u Voždovoj.

Kako je navela, hladni radijatori su jutros bili neprijatno iznenađenje za stanovnike u ulazu broj 100.

Jutros, 17. oktobra, u Voždovoj ulici 100 nije bilo grejanja. Iako su najavili da će ujutru radijatori biti topli, jutros nas je sačekalo neprijatno iznenađenje - napisano je u aplikaciji.

Prijava ima i od stanovnika koji su dalje od centra grada, iz Ulice Žarka Đurića, gde kažu da nema grejanja uveče. Korisnici dodaju da zbog toga nije prijatno da se sedi u stanu uveče, te da su primorani da se dogrevaju na struju. Uslužni centar Toplana Sve nepravilnosti korisnici mogu da prijave u Uslužnom centru u Blagoja Parovića; Foto: JV/V. Milić

Iz Toplane kažu da je u Voždovoj 100 bilo problema sa ventilima, ali da je ovo rešeno, te da bi sledećeg jutra trebalo da radijatori budu topli.

Ipak, dodaju da uveče nema grejanja zbog visoke temperature, te da po pravilima ne moraju da isporučuju energiju ako živa na termometru ne padne ispod određenog podeoka.

Naglasili smo da će isporuka toplotne energije zavisiti uglavnom i isključivo od spoljnje temperature. Ukoliko nije predviđena temperatura večernja za puštanje isporuke toplotne energije, onda neće ni biti. Mi se apsolutno držimo odluke grada, po onim parametrima koje mi ovde imamo - rekla je Violeta Dinić iz Toplane.

Dodaje i da u Informativnom centru Toplane nije bilo prijava ni zahteva građana za večernjim grejanjem, te da zbog toga nisu ni razmatrali ovu mogućnost.

Da građani imaju pritužbe da im je naveče hladno, da bi želeli, mi bismo verovatno to i razmotrili. Ono što je bitno jeste da bude u jutarnjim satima, tako da mi nemamo tih poziva u smislu potražnje za večernjim grejanjem. To je iskustvo iz informativnog servisa ovde - dodala je Dinićeva.

Podseća da je cena grejanja isključivo vezana za potrošnju, te da građani ne treba da brinu da će plaćati uslugu koju ne dobijaju.

Inače, grejna sezona počela je u ponedeljak 15. oktobra, a radijatori su bili topli u prepodnevnim satima i nedelju dana pre toga.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jovan.jovanovic

    16:22 // 17. 10. 2018.

    Ko kaze da nije trazeno i uvece da se greje, padne temperatura uvece ispod 15 a od grejanja nista, a znaju debelo da naplate..

  • Jelena Miletic

    14:10 // 17. 10. 2018.

    Patrisa Lumumbe 9 jutros takodje bez grejanja

  • Pentraksil

    13:38 // 17. 10. 2018.

    Zato sam se ja fino iskljucio sa grejne mreze (a i tu su uspeli da naplate svaki detalj) i daleko im lepa kuca.....I sa "pasivnim grejanjem" mogu da se slikaju......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: