Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 11. 10. 2018.

| Društvo

Pojedine ambulante i klinike KC Niš uskoro u istoj zgradi

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Preseljenje-KC-ambulante1;-foto:-JV
Zdravstveni i sanitarni inspektori obišli radove i daće svoje sugestije; foto: JV

Višespratnica izgrađena još pre 80 godina, u kojoj je nekada bila zgrada hirurgije, na samom ulazu u stari deo Kliničkog centra u Nišu, sređuje se kako bi do kraja oktobra, kako kaže direktor KC Zoran Radovanović, tamo preselili internističke ambulante i dnevne bolnice, kao i Očnu i ORL kliniku. Radove je obišla zdravstvena i sanitarna inspekcija, a inspektori su zasad zadovoljni, mada kažu da će dati i neke sugestije.

U prizemlju zgrade biće smeštene sve hirurške ambulante, na prvom spratu internističke, pojašnjava Radovanović, dok će na spratu iznad biti Očna, a na narednom ORL klinika. Na poslednjem spratu biće smeštene dnevne bolnice, a Radovanović ističe da su se odlučili na ovakav raspored da bi pacijenti imali sve na jednom mestu. Preseljenje-KC-ambulante4;-foto:-JV Zdravstveni i sanitarni inspektori obišli radove i daće svoje sugestije; foto: JV

Građani bi trebalo da imaju "idealne uslove za lečenje", prema rečima direktora, jer će sve moći da urade na jednom mestu u istom danu, bez gužvi i guranja. Posebna prednost je, dodaje, to što je zgrada "toplom vezom" povezana sa zgradom radiologije.

Na istom mestu su i jedan rendgen aparat, 3 ultrazvuka, mamografski aparat, 2 skenera, 2 magneta, znači sve ono što je neophodno, naše kolege hirurzi, internisti, anesteziolozi, imaće ovde sve, radiće od 8 ujutru do 8 uveče. Prednost toga što će Očna i ORL klinika biti na istom mestu, u istoj zgradi, jeste što je dosta slična patologiji koju zahvata određenu regiju i anestezija im je dosta slična, tako da možemo da pružimo i veći broj operacija, jer će obe klinike u odnosu na dosadašnji broj operacionih sala imati duplo više - priča Radovanović. Preseljenje-KC-ambulante7;-foto:-JV Zdravstveni i sanitarni inspektori obišli radove i daće svoje sugestije; foto: JV

Radove izvode zatvorenici Kazneno-popravnog zavoda iz Niša, kaže Radovanović, a osim opreme za Očnu kliniku koja košta oko 250.000 evra i plaćena je iz državnog budžeta, sve ostalo je iz donacije. Direktor KC nije hteo da otkrije ko je donator, ali je rekao da će biti poznato ko je platio radove kada posao bude završen.

Radovanović očekuje da do kraja oktobra preseljenje bude završeno, a zasad je sve okrečeno, završena je "elektrika" i trebalo bi još da se postave novi podovi.

Ipak, rokovi zavise i od toga kakvi su utisci inspektora Zdravstvene i Sanitarne inspekcije, koji su danas obišli radove sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski, koja je rekla da su se pacijenti dosad žalili na to da im odlazak kod lekara oduzima previše vremena, pa bi ovo preseljenje trebalo da omogući da brže obave preglede kod lekara. Preseljenje-KC-ambulante2;-foto:-JV Zdravstveni i sanitarni inspektori obišli radove i daće svoje sugestije; foto: JV

Šef Zdravstvene inspekcije u Nišu za jugoistočnu Srbiju Goran Stamenković je rekao da su zadovoljni onim što su videli i čuli od Uprave KC, ali i da će im nakon detaljnog obilaska i sastanka dati određene sugestije.

Ono što u ovom trenutku mogu da vam kažem da ćemo u odnosu na prostor videti kako će neke stvari organizaciono da izgledaju, kada budemo kompletno sagledali sa celim timom KC, imaćemo neka pitanja za pomoćnike, koji vode organizacione jedinice - ističe Stamenković.

I Radica Nikolić iz Sanitarne inspekcije kaže da je zadovoljna onim što je videla tokom obilaska renovirane zgrade, a eventualne primedbe bi takođe mogle da se odnose na organizaciju, kao i "tokove kretanja, funkcionalne celine i puteve ukrštanja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosta

    16:22 // 12. 10. 2018.

    Na jedna vrata i ambulantni raznorodni hirurški pacijenti (gips, stome, kateteri...), internistički na I sprat liftom (kardio,gastro...), pa onda sa dva lifta na gore očni i ORL ( takoreći "slična" patologija i infekcije) pa skroz gore dnevne bolnice Interno...Pa još i ultrazvuk i skener i magnet gde i deca dolaze u prastaroj našminkanoj zgradi...Svaka čast majstoru koji je to smislio..Haos

  • Gradjevinac

    12:23 // 12. 10. 2018.

    Da su pametnije razmisljali i da im je stalo do naroda kontrolisala bi ih inspekcija na jednom mestu,a ne prilaz i garaza ovde,helidrom onde i odose milijarde vise a lecenje povrsno.

  • Rastrkani

    10:01 // 12. 10. 2018.

    Na jednom mestu i ambulante sa lekarima opste prakse i specijalisticke, da se skrati visemesecno cekanje na odlazak kod specijaliste. Zatvori su bolje organizovani i pruzaju bolju zdravstvenu negu od nekih ambulanti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: