Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 7. 9. 2018.

Pojedine trudnice u Nišu nedeljama čekaju legitimacije za besplatan prevoz

autobus Neke trudnice ne mogu da ostvare svoja prava; foto: Facebook/Direkcija za javni prevoz Niš

Gradski prevoz je trudnicama u Nišu besplatan, međutim, problem je u tome što se procedura oko izdavanja legitimacija oduži, prema rečima pojedinih žena, te nedeljama moraju da plaćaju kartice u autobusima. Kako se redakciji požalio građanin koji živi na teritoriji Opštine Pantelej, njegova supruga na rešenje koje joj je potrebno da bi izvadila legitimaciju, čeka skoro mesec dana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Bonnville

    11:46 // 7. 9. 2018.

    Porodiće se one dok dođe vreme da se legitimacije izdaju.

  • Mara

    12:17 // 7. 9. 2018.

    Svaka čast gradskoj kontroli što se trudnica tiče imaju obzira.Ali gospođa koja izdaje rešenja u socijalnom samo izdaje na hodnik i gleda na svaki način da vas odbije .Sramota.Niko ne razmišlja da te legitimacije mogu biti njima potrebne nekad.,da baš ti koji rade na tim mestima nekada zakucaju na ta vrata.

  • dabome

    13:56 // 7. 9. 2018.

    rekli besplatan, ali ne i jednostavan

  • Prcko

    21:07 // 7. 9. 2018.

    Sta u ovoj drzavi uopste moze da se zavrsi blagovremeno?Za sve se ceka jer sluzbenici sede jedni drugima na glavu pa dok se istrtljaju dok svako raportira svakome sta je jeo, sta mu se desilo, o programu sa pinka, stranka ima da ceka sve dok ne uzme motku i razjuri bagru. Moras da budes djubre i da udjes u konflikt da bi se izborio za nesto ti pripada. Sto bi radili kad imaju monopol i istu platu

  • Prcko

    21:14 // 7. 9. 2018.

    Pored toga, pre dve godine premijerki su usta bila puna centralnog registra i kako nema vise da se gradjani salju od saltera do saltera. Lazovka! U katastru su me slali na deset mesta da prikupim dokumentaciju od raznih drzavnih organa. Zasto ne potrazuju po sluzbenoj duznosti nego ljudi treba da uzmu 3 meseca slobodno da bi prikupili papire rasute po drzavnim organima. A sto se naravno placa!

  • Sima

    10:38 // 8. 9. 2018.

    Pa to je vec postala normalna praksa ove drzave. Vi imate pravo na sve sto pozelite, ali je cena ostvarivanja tog prava to da cete da izgubite vreme, novac i na kraju zdravlje dok to ostvarite. Takodje cete da izgubite i posao jer nijedan poslodavac nece da vam da 14 dana odmora da nesto zavrsite sa administracijom.

  • Baba i deda

    11:29 // 8. 9. 2018.

    Mozda zato sto ne nose blizance.

  • Cile

    16:22 // 9. 9. 2018.

    Meni nije jasno zasto trudnica ne moze da se vozi s uverenjem od lekara. Ako se dobro secam, kad sam bila trudna, s potvrdom od lekara ide se u socijalno, oni ti izdaju potvrdu, pa s tim ides u direkciju za legitimaciju. A procedura je trajala sigurno mesec dana.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: