Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 5. 9. 2018.

Pojedini prvaci u Bujanovcu van školskih klupa zbog romske dece ili nepoštovanja dogovora?

os branko radicevic bujanovac Roditelji tvrde da su videli spiskove i da je plan bio da budu 3 mešovita i 2 odeljenja sa romskom decom; foto: OŠ Branko Radičević Bujanovac

Oko 25 prvaka iz Bujanovca ove školske godine nije selo u školske klupe. Njihovi roditelji već dva dana ne puštaju decu u Osnovnu školu “Branko Radičević”, koju pohađaju i srpska i romska deca, jer kako kažu, nije ispoštovan dogovor koji su imali sa upravom škole da prvaci budu raspoređeni onako kako su bili po grupama u predškolskom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • VUK KARADŽIĆ ŠKOLA

    13:57 // 5. 9. 2018.

    Sedeo sam u klupi osam godina sa drugaricom romske nacionalnosti.Bilo ih je desetoro u odeljenju.Završio sam osmi razred kao đak generacije,gimnaziju i diplomirao mašinstvo.Nama Romi nisu smetali i bili su veoma dobri drugovi.I sada,kada se sretnemo,podsetimo se na đačko doba i našu lepu školu.

  • penzionerka

    13:16 // 5. 9. 2018.

    Ma,s kojim pravom trazite da vam deca budu zajedno od predskolskog? Zato je i struka omalovazena.Postoje u toj skoli pedagozi i psiholozi,koji su placeni i testirali tu decu.Da li to pravite kaste od odeljenja?Da li ste svesni sta radite rodjenoj deci?

  • sozontije

    13:02 // 5. 9. 2018.

    Preterase ga roditelji.Zna se kako se formiraju odeljenja za prvi razred.Zasto se rade testovi prilikom upisa? Sta pravimo od dece,pa posle nam svi krivi?Ostavite decu kod kuce,pa im dovodite ucitelje.Trazite vezu da bude kod odredjenog ucitelja,sada trazite da cela grupa bude u istom odeljenju. Cak i posle cetvrtog ih treba "promesati".Deca se iz generacije ne poznaju na ulici,a iz iste su skole.

    • објективно

      14:08 // 5. 9. 2018.

      @sozontije Све потписујем што сте написали.НИСУ КРИВА НИ ДЕЦА,НИ ШКОЛА,ВЕЋ РАЗМАЖЕНИ И УОБРАЖЕНИ МАМЕ И ТАТЕ..После нам крив ђаво.Деца треба да се суоче са новим лицима и да се прилагођавају једни другима.

  • ???

    13:50 // 5. 9. 2018.

    Roditelji,ministar prosvete preti oduzimanjem dece,ukoliko ih ne vakcinišete, vi ćutite,a pravite problem oko sastava odeljenja.

  • romsrbija

    16:15 // 5. 9. 2018.

    Pa nisu Romska deca zarazna pa da ih odvajate u posebna odeljenja. Kakvi dogovori, kakve smejurije. Zamislite da ih stave stvarno u posebna odeljenja, to vam je kao Hitlerov radni logor. Ovo je velika sramota i to treba resiti. I na osnovu cega oni to kvalifikuju decu da su Romske nacionalnosti. Ako je na osnovu boje koze ili imena ja sam beo i imam srpsko ime i prezime a Rom sam i time se ponosim

  • Е,мој брате

    15:47 // 5. 9. 2018.

    Бујановчани плаве крви.С којим правом то траже?

  • 17. maj 1954.

    19:41 // 5. 9. 2018.

    Kakva li ce ta deca biti, od ovakvih roditelja?! Koji je to nivo svesti?! Zasto oni misle da su bolji od Roma? I na kojoj teoriji je to zasnovano? Sram ih bilo!

  • MB

    16:21 // 5. 9. 2018.

    U mnogim komentarima se vidi nas lazni moral.Pa normalno da se svako normalan njih gadi...

    • НЕША ИЗ БУЈАНОВАЦ

      06:47 // 6. 9. 2018.

      Lazni moral je kad roditelji kazu da zele grupu iz predskolskog ,a ne romsku decu.I TO SU DECA,A NJIHOVI RODITELJI SU UVEK UZ NAS.Trnovac je u komsiluku,a "razgranicenje" je skoro gotova stvar.Posle nam kriv djavo sto nemamo prijatelje.

    • нејасно

      09:47 // 6. 9. 2018.

      Да ли се гаде коментара или ..?Ко се кога или чега гади,појасни.

  • Nema Resenja

    23:21 // 5. 9. 2018.

    Niste bili u Bujanovcu.
    Tamo postoji dve osnovne skole.
    Jedna je samo za Albance na albanskom, druga je za Srbe i Rome na srpskom.
    A kako sve vise odlaze Srbi, Romske dece polako postaju vecina u toj skoli.
    To nije situacija kao nigde u Nisu.

  • Jedan od roditelja

    10:02 // 6. 9. 2018.

    Kolko vidim, komentarise se a da se pri tom o situaciji pojma nema, vazno je samo osuditi i stvoritii losu atmosferu, tipicno za nas. Naime da pojasnim. Niko od roditelja ne trazi etnicki cisto srpsko odeljenje, daleko od toga, mi sa tim romima zivimo i u odlicnim smo odnosima. Trazimo samo da broj srpske dece ne bude po 4 u svakom odeljenju nego da budu 7-8 . Nema tu nista lose.

    • rece covek

      15:42 // 6. 9. 2018.

      Pa sta ces ako ih nema toliko?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: