Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:16, 4. 4. 2024.

| Društvo

Poklonite odeću, nakit ili obuću za maturu i budite deo humane akcije - poručuju đaci niške škole

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
maturazasve-fotoparlamentets
Donacije se primaju do 25. aprila; foto: Učenički parlament ETŠ "Mija Stanimirović"

Oni koji žele da poklone haljinu, košulju, pantalone ili neki drugi odevni komad, mogu to donirati Učeničkom parlamentu ETŠ "Mija Stanimirović" u Nišu koji će potom tu odeću ponuditi maturantima na licitaciji, a sav prikupljen novac biće namenjen lečenju obolele dece.

Kako objašnjavaju iz Učeničkog parlamenta ove niške škole, rešili su da svojim drugarima ponude autentične komade odeće i modne dodatke kojima će se izdvojiti iz mase na maturi, ali i da pošalju poruku solidarnosti i humanosti, kao i da nije važan potpis na haljini ili odelu, kao ni marka, već osoba koja je nosi.

Pozivamo sugrađanke i sugrađane da pregledaju svoje ormare i pronađu one haljine, muške košulje/pantalone ili kakve druge modne komade za posebne prilike koje su nosili samo jednom ili nikada, a žele da ih poklone, da se jave i doniraju. Mogu se donirati odeća, obuća, nakit, ali je uslov da stvari budu nove ili jednom obučene, čiste i bez oštećenja - poručuju učenici.

maturazasve2-fotoparlamentets Nije bitna marka odeće, već onaj koji to nosi, poručuju đaci; foto: Učenički parlament ETŠ "Mija Stanimirović"Donacije se predaju na portirnici škole do 25. aprila, a odeća, nakit i obuća koji budu prikupljeni prvo će biti prikazani na humanitarnoj modnoj reviji 11. maja u holu škole, a potom će se naći na licitaciji koja će se odvijati onlajn putem Fejsbuk stranice "Matura za sve".

Učenici napominju da će novac koji bude prikupljen od kupovine odevnih predmeta biti namenjen za pomoć mališanima obolelim od najtežih bolesti.

Akciju "Matura za sve" drugu godinu zaredom organizuju Učenički parlament ETŠ „Mija Stanimirović” i časopis Bez limita Filozofskog fakulteta u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jeka

    23:08 // 4. 4. 2024.

    Bravo deco!

  • Maki

    11:18 // 4. 4. 2024.

    Bravo deco na predivnoj ideji i humanosti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: