Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 11. 7. 2019.

| Društvo

Poklonjeni mobilijari teži za popravku, iz Opštine Medijana kažu da će neke morati da uklone

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
uklanjanje mobilijara
Nebezbedni mobilijari se uklanjaju, popravka nekih igračaka neizvesna; foto: Opština Medijana

Parkovi u Nišu puni su mobilijara koji su dobijeni na poklon, a među njima ima i polomljenih i oštećenih na kojima se mališani neretko povređuju. Iz Opštine Medijana na čijem području ima najviše takvih igračaka kažu da će neke morati da uklone sa igrališta, jer su za popravku neophodni originalni delovi koje ne mogu da pronađu.

Niš je već ostao bez jednog parka i to onog na kojima su skejteri učili prve poteze, a upravo je razlog bio to što nije mogao da se popravi. Postoji bojazan da bi isto moglo da se dogodi i sa igralištima za decu, za koje roditelji često upozoravaju da mobilijari u njima nisu bezbedni za igru. park kravica Roditelji upozoravali na nebezbedna igrališta; foto: JV

Posebno su problematične igračke koje Niš dobija na poklon, a za koje su nadležni ranije tvrdili da niko nije zadužen da se o njima brine.

Ipak, u Opštini Medijana koja ima najviše takvih mobilijara sada kažu da su upravo oni koji prime poklon dužni da se o njemu staraju. Međutim, igračku ne mogu da poprave, kaže načelnik Saša Markišić, kada je proizvođač iz inostranstva i ne mogu da nabave delove.

Po važećem pravilniku svaka popravka na mobilijaru vrši se zamenom originalnih delova proizvođača, što u praksi stvara problem kada je priozvođač iz inostranstva i kada nije moguće nabaviti originalne delove za zamenu. U takvim slučajevima neispravni mobilijar će se ukloniti do eventualne nabavke originalnih delova - pojašnjava Markišić.

Iako Markišić tvrdi da su poznati proizvođači svih mobilijara na teritoriji njihove Opštine, neke će ipak morati da uklone. Najavljuje i kontrolu i kaže da će narednih nedelja popraviti sve koji nisu bezbedni da se mališani na njima igraju. brod čair Brod u parku Čair mesto na kome se najčešće povređuju mališani; foto: JV-V. K.

Priotitet je, dodaju, "brod" u parku Čair, na kome se već nekoliko mališana povredilo.

Naložili smo da se ukloni sve što je oštećeno iz "kravice" u Parku Sveti Sava, a da umesto toga postavimo ljuljaške i klackalice poznatih proizvođača. Razmišljamo o uklanjanju "Niveinog" mobilijara u Ulici Doktora Milutina Ivkovića, jer ne možemo da pronađemo proizvođača i zamenimo oštećene delove orginalnim - naglašava Markišić.

Zašto je Opština dozvolila da se skejt park posle 7 godina toliko ošteti, da je na kraju jedino preostalo da se ukloni, ali i zbog čega se mobilijari namenjeni najmlađima popravljaju tek kada se neko dete povredi - ne objašnjavaju.

Najavljuju da će na svim klackalicama, ljuljaškama i drugim spravama u parkovima postaviti tablice sa imenom proizvođača opreme, atestom i uzrastom dece koja mogu da ih koriste.

Podsetimo, da će mališani dobiti 3 nova i bezbednija igrališta nadležni su nedavno najavili, ali je nepoznato kada bi ta ideja mogla i da se ostvari.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ???

    10:13 // 11. 7. 2019.

    Shvatate li da se mobilijari moraju odrzavati i ko je nadlezan za to? Pokloni vam neko kucu i vi je ne odrzavate - to je isto. Polimio mi se crep,otpao oluk,da li da zovem da popravi onoga ko mi je poklonio kucu ?

  • Ibi

    09:49 // 11. 7. 2019.

    Pa šta sad? Da ne očekujete od onih koji su poklonili mobilijare da ih i održavaju (kad za to Grad nije našao za shodno) ?! Uozbiljite se, gospodo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: