Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 27. 5. 2013.

| Društvo

Pokrali opremu sa humanitarnog turnira

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
slusalice
Ilustracija

Umesto da doniraju novac deci oboleloj od raka, neki učesnici humanitarnog turnira u „Counter strike-u“, koji je u subotu održan na Mašinskom fakultetu u Nišu, pokrali su kompjutersku opremu.

Novac uplaćivan za učešće, najmanje 200 dinara po osobi, bio je namenjen Hemato-onkološkom odeljenju Klinike za dečje interne bolesti u Nišu.

Organizatori takmičenja, đaci Gimnazije „Bora Stanković“ i članovi Studentske unije mašinaca, ogorčeni su jer će od prikupljenog novca morati da nadoknade štetu, što će umanjiti sumu za mališane u bolnici.

- Neki takmičari jednostavno su išetali sa miševima i slušalicama. Deca će ostati uskraćena za novac kojim moramo da platimo sve što nedostaje. Ovo je pokvarilo utisak! – kaže Ivana Tonsa, jedan od organizatora turnira.

deca Organizatori turnira "Pruži ruku - budi čovek"

Korišćeni miševi su u vlasništvu Mašinskog fakulteta, a slušalice su donosili sami gimnazijalci kako bi svim takmičarima obezbedili što bolje uslove za igranje.

Na turniru "Pruži ruku, budi čovek" učestvovala su 23 tima od po 5 članova, uglavnom tinejdžeri i osnovci. Organizatori procenjuju da će Hemato-onkološkom odeljenju biti uplaćeno dvadesetak hiljada dinara.

Finale između dva prvoplasirana tima biće naknadno održano u nekoj od igraonica. Pobednici će biti nagrađeni kompjuterskom opremom koja je obezbeđena sponzorstvom. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miš_sa_slušailcama

    15:30 // 28. 5. 2013.

    Mislim da je samo došlo do neporazuma zbog loseg tumačenja slogana. Ljudi su razumeli: Pruzi ruku - UZMI MIŠA!!!

  • Ucesnik

    15:09 // 28. 5. 2013.

    Vrati misa - budi covek! :)

  • Milos

    02:50 // 28. 5. 2013.

    Ruzno je sto ovo govorim, ali sam jako besan, i mislim da bi kosmicka pravda bila da ovim lopovima bude trebala ista vrsta pomoci zbog iste stvari koja je ovde u pitanju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: