Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 13. 11. 2021.

Pokrenuta inicijativa da doktor Milorad Mitković dobije ulicu u Nišu

Milorad Mitković Nakon inicijative da Ortopedska klinika ponese njegovo ime, pokrenuta i inicijativa da se ulica u Nišu nazove po lekaru; foto: Grad Niš

Jedna ulica u Nišu mogla bi da ponese ime poznatog ortopedskog hirurga i niškog akademika Milorada Mitkovića koji je pre sedam meseci preminuo od kovida, a kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Grada Niša, inicijativa za to potekla je od Srpske akademije nauke i umetnosti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • operisao me

    17:34 // 13. 11. 2021.

    Ne da treba Nego MORA!!!

  • Danilo Nikolic

    13:48 // 13. 11. 2021.

    Pozdravljaminicijatitu i pridruzujem se perdlogu. To je najmanje sto ovaj grad treba da ucini prema coveku koji ga je sa ponosom predstavljao i uvecavao njegov znacaj. Nislija po izboru i iz ljubavi.

  • Vlada

    15:27 // 13. 11. 2021.

    Podrška za ideju! Zaslužio je da se pamti!

  • Ivan

    14:26 // 13. 11. 2021.

    Podrška za ideju

  • Dule

    20:02 // 13. 11. 2021.

    Ala botovi udaraju minuse na komentare. Kako li vas nije sramota više? Imate li obraza i srama? Ovaj čovek je zaslužio da neka ulica nosi ime po njemu

  • Filozof

    14:08 // 13. 11. 2021.

    Bojan Marinkovic, predsednik Komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica je trenutno zauzet, prikuplja putnike za Arenu jer baljkade na krovovima zgrada vise nisu modi. Premda da predsednik komisije ne pripada struji kojoj pripada Zoran Perisic, Nis bi pre dobio Bulevar Vlade Djukanovica, Trg Bojana Bajagica, ul. Darka Bulatovica, ul. Bate drvara a novi deo grada nazvan SotiroVille

  • Biljana

    18:58 // 13. 11. 2021.

    Zasluženo naravno,prosto rečeno ne bih znala kome da se obratim sada kada njega više nema jer je operisao i mene i mog sina,zbog njegove nesebične pomoći i spremnosti da bude na visini zadatka uvek..on je u našim srcima..slava mu i hvala...

  • Milan Mladenov

    21:02 // 13. 11. 2021.

    Predlazem da sadasnja ulica Zetska,pored UKC dobije ime naseg genijalca Akademika profesora Milorada Mitkovica!Imao sam veliku cast da budem prijatelj sa njim.

  • Vladimir Domazet

    10:41 // 14. 11. 2021.

    Podržavam predlog . Prof Mitković je to zaslužio. Zalagao sam se i dok sam bio član te komisije da zaslužne Nišlije a pre svega naučnici, sportisti i svi kojima se ovaj grad može ponositi, dobiju svoju ulicu u ovom gradu.
    Smatram da treba i Dragan Pantelić dobije svoju ulicu u Nišu kao gradu u kome je započeo veoma uspešnu sportsku karijeru i vratio se da živi u Nišu kao svom gradu

  • dica

    00:39 // 14. 11. 2021.

    Sjajna inicijativa, taj čovek je bio verovatno jedan od najvećih naučnika u Nišu, "Mitkovićev fiksator" se i dan danas koristi po bolnicama širom sveta, pošto je to njegov patent. Stvarno bi bilo divno, jer je bio neobično dobar a skroman čovek. Nije naročito česta kombinacija u Srba

  • MARINA

    17:19 // 14. 11. 2021.

    Moja porodica podržava ovu inicijativu.

  • Ljubisa Manic

    21:36 // 13. 11. 2021.

    Predlažem da moja ulica(Petra Velebita) promeni ime učast velikom čoveku i humanisti imom prijatelju Mitkovicu. Svi u mojoj porodici bi zbog toga bili presrecni.

  • Jevtic Goran

    22:26 // 13. 11. 2021.

    Vecna mu slava i veliko mu hvala!Kao sto neko predhodno rece ne da treba nego mora!

  • Milosm

    15:59 // 14. 11. 2021.

    Podrška, to je najmanje što možemo da uradimo!

  • Dragan Stoičić

    17:41 // 14. 11. 2021.

    Profesor nije bio samo hirurg,bio je veliki čovek i samo bližnji znaju da je on bio jedan jedini.Niš zaslužuje da njegovim imenom bude nazvana ulica Nade Tomić.Koliko je on podigao bolesnih na noge to neće moći ni jedan drugi.Profesore....znao sam vas i bilo mi je zadovoljstvo da provedem i tako malo vremena sa vama.

  • Dragan

    00:10 // 15. 11. 2021.

    Radio sam kod profesora 8 godina i velika je čast bila poznavati tog divnog tihog i skromnog čoveka.Velika je šteta što nas je prerano napustio.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: