Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 9. 5. 2024.

| Društvo

Pokrenuta kontrola Opštinske uprave Kuršumlija zbog nezgode sa ringišpilom

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
ringišpil
Proverava se da li je vlasnik imao atest i ko od nadležnih ga je izdao; ilustracija; Foto: D. D.

Nakon što se juče u Kuršumliji obrušio ringišpil i povredio 13 osoba, zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole Opštinske uprave i treba da utvrdi da li su nadležni radili po zakonu.

Kako je istaknuto, ombudsman je “iz medija” dobio informacije o tome da je pri padu ringišpila 13 osoba povređeno i da je jedna devojčica životno ugrožena.

Po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija - piše u saopštenju.

Zaštitnik građana traži od Opštinske uprave da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima slučaja, a posebno o tome da li su utvrđivali da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu.

Zahtev je i da pošalju izveštaj o tome da li je vlasnik imao atest za ispravnost ringišpila i za njegov bezbedan rad, kao i informaciju o tome ko mu je izdao takav atest.

Inače, vlasnik je juče nakon nezgode uhapšen, a lisice na ruke stavljene su i zakupcu placa.

Povređene osobe imaju od 10 do 22 godine, a najteže je povređena 13-godišnja devojčica koja je u indukovanoj komi u niškom Kliničkom centru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neko iz mase

    09:37 // 10. 5. 2024.

    Nije ovo "NEZGODA". Nezgoda je kad se dete saplete, a kad padne ringišpil i povredi 13 dece, od kojih je jedno u komi, to se zove drugačije.

  • Marko

    08:39 // 10. 5. 2024.

    Neko treba da proveri onaj ringispil u durlanu kod nove pijace! Ko je dao dozvolu za ono ruglo? Ušao sam na 5min, sapleo se 50 puta!

  • Alex

    07:20 // 10. 5. 2024.

    Ako nije član stranke, biće najgore osuđen da se pokaže kako se država bori za zakone i poštovanje istih. Ako je član stranke, predmet će da zastari i tako...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: