Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:16, 10. 1. 2022.

| Društvo

Pokrenuta peticija da Opština Medijana 15.000 evra dâ za lečenje dečaka, a ne za nastup Anđeline

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Opština Medijana
Peticija da se preusmeri novac; foto: JV

Da Opština Medijana oko 15.000 evra, koliko izdvaja za nastup Anđele Vujović za doček pravoslavne Nove godine, preusmeri za lečenje 10-godišnjaka koji boluje od Dišenove mišićne distrofije, onlajn je peticija koju je pokrenula niška humanitarka Marina Adamović. Poziva i Nišlije da u utorak, 11. januara, od 10 sati ovaj zahtev upute i ispred same Opštine.

U Parku Svetog Save će u četvrtak u novogodišnjoj noći nastupiti pevačica čije je umetničko ime Angellina, a u peticiji piše da Opština Medijana, iz čijeg će budžeta biti plaćen nastup, ne baca novac na takvu vrstu provoda već da uloži u zdravlje bar jednog deteta.

Reč je o 10-godišnjaku iz Pirota Mihajlu Stamenkovu. fondacija Potrebno 400.000 evra za lek; foto: printscreen

Mihajlo je rođen kao zdrav dečak iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a njegove zdravstvene tegobe krenule su 2015. Tri godine kasnije Mihajlu je dijagnostikovana Dišenova mišićna distrofija. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja - piše na sajtu fondacije "Budi human".

Lek koji mu je potreban se zove "ataluren", koji još nije odobren u Srbiji, a čija je cena oko 400.000 evra. U peticiji piše i da su se roditelji obratili za pomoć Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i da su dobili negativan odgovor.

Adamovićeva poziva i sve ljude da u utorak ispred Opštine Medijana izađu sa tim zahtevom za preusmeravanje novca.

Peticija je dostupna na ovom linku, a za sada je potpisalo 384 ljudi.

I Fondacija "Budi human" prikuplja novac za Mihajla, a potrebno je da se pošalje poruka na 1103 na 3030 ili uplata na dinarski račun 160-6000001216586-13.

Podsetimo, Opština Medijana je za koncert raspisala tender bez objavljivanja javnog poziva. U obrazloženju nabavke stoji da su se prilikom odabira izvođača vodili "željom da zadovolje muzičke ukuse i mlađih i starijih generacija koje žive na njenoj teritoriji", kao i raspoloživim novcem.

Anđela Vujović najpre je nastupala u klubovima i postala poznatija obradom popularnih pesama, a veću popularnost ovoj 24-godišnjoj pevačici donelo je učešće u emisiji Ami G Show koja se emituje na televiziji Pink.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lepa Markovic

    11:07 // 12. 1. 2022.

    Nista ne bi trebalo da bude vaznije od decijih života. Toliko o humanosti vlasti svuda po Srbiji. Samo napred, za nasu decu. Sram vas bre bilo, nek vam Bog sudi

  • Miloš Mihael

    23:40 // 11. 1. 2022.

    Lele grad Niš za decu

  • Žika prilika

    09:01 // 11. 1. 2022.

    U redu je da peva neko u Nišu ,to privlači turiste..okrene se lova ..to znači da smo bitan grad...ali da neka Angelina vredi više od Ace Pejovića koji peva u Leskovcu za manje pare...to znači da je Mediana loš trgovac i vlastv (ili su pola para strpali u neki levi džep )...To je problem!!

    • Razbibriga

      17:01 // 11. 1. 2022.

      Ne vidim razliku izmedju ova dva tezgarosa ! Taj tvoj Aco je samo malo vise izvikaniji,verovatno, a sve je to ,sto bi rekao, Rambo amadeus- turban folk,koji nema nikakve veze sa srpskom narodnom muzikom !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: