Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:15, 24. 1. 2022.

| Društvo

Pokrenuta peticija za ukidanje novih lokacija za kioske u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1643021537958
Nove trafike niču; foto: T. T.

Nakon što je u centru Niša postavljeno još nekoliko trafika “Moj kiosk” pokrenuta je peticija za ukidanje novih lokacija. Do sada je potpisalo nekoliko stotina građana koji se slažu sa obrazloženjem iz peticije da je reč o monopolizaciji tržišta, oduzimanju posla lokalnim trgovcima i urbanističkom uništavanju centra grada.

Novi kiosci u centru grada postavljeni su u blizini “Kalče” kod ulaza u Podzemni, zatim preko puta hotela Ambasador kod cvećare i u blizini mosta kod Tvrđave. 1643021367875 Jedna je postavljena kod "Kalče"; foto: Đ. S.

Zbog sve većeg broja novih trafika istog vlasnika Đorđe Stanković iz Narodne stranke pokrenuo je peticiju koju je do sada potpisalo više od 500 građana.

Tvrdi da je par meseci nakon što je ukinuto 50 lokacija lokalnim vlasnicima 120 novih dato beogradskoj firmi.

Centar Niša i parkovi su već preplavljeni crnim kioscima sa crvenim obeležjem i ovo nije kraj, broj lokacija će se duplirati i Niš će postati vašar - piše u peticiji.

1643021412620 Stanković kaže da nije postavljena gde treba; foto: Đ. S.Nova trafika kod Keja u blizini mesta gde su nekada bile lokalne je, kako objašnjava Stanković, postavljena na pogrešnom mestu i to nakon što su prethodnim i dugogodišnjim vlasnicima trafika ukinute lokacije par metara dalje.

Ta trafika kod Tvrđavskog mosta nije postavljena kako treba. Treba da bude na izlasku iz Balkanske ulice, a oni su je postavili pored tvrđavkog mosta kako bi se više videla, iako su ranijim vlasnicima ukinute lokacije u blizini - objašnjava Stanković.

Bojkotu novih trafika pridružila se i nekadašnja vlasnica trafika kod Tvrđavskog mosta, a koja je zbog ukidanja lokacija ostala bez posla.

Podsećamo, zbog postavljanja kioska na raznim mestima u gradu niški aktivisti odlučili su da raspale roštilj ispred Skupštine Grada i tako ukažu na ovaj problem.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor PP

    08:36 // 28. 1. 2022.

    Da se pokrene masovni bojkot "ako si nislija ne kupuj na MOJ KIOSK" pa nek se slikaju

  • Bojan

    11:15 // 25. 1. 2022.

    Moja sestra treba da se zaposli u trafici, nema posao i ima dvoje dece. U svakoj trafici bi se zaposlilo 2-3 radnika a to mnogo znači nekome ko nema posao, uplaćene doprinose za penziju i socijalno. Pitao bih ja onog ko potpisuje peticiju da li ima nekog nezaposlenog kod kuće. Od svakog fiskala ide u PDV državi, opština zaražuje od izdavanja lokacije koje stabilne firme redovno plaćaju.

    • Razbibriga

      21:40 // 25. 1. 2022.

      Pobeci ce ,glavom bez obzira, posle par meseci !

    • brat moi

      13:13 // 7. 2. 2022.

      zbog ovakvog načina razmišljanja i jesmo tu gde jesmo.
      I ovi u državnim firmama glasaju AV jer im treba posao.
      Nema nama boljitka dok svi ovako

  • LudiMilojko

    03:47 // 25. 1. 2022.

    Naravno da su ukinute lokacije trafikama koje su preko 10-20 godina radile po gradu.Da bi se nekom Beogradjanu ocisti konkurencija i da on dodje i postavi trafike....Ovo je neverovatan vic vise.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: