Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 29. 4. 2022.

| Društvo

Pokret “Živim za Srbiju” organizuje skup podrške Rusiji u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Rusija mural
U suboru od 13:30; foto: čitalac

U Nišu će u subotu, 30. aprila, od 13:30, biti održan skup podrške Rusiji, a protiv uvođenja sankcija toj zemlji, koji organizuje “Živim za Srbiju”, potvrđuje poverenik tog pokreta u Nišu Vojkan Mitić. Kaže da je okupljanje kod Mašinskog fakulteta, da je prijavljeno policiji i da ne očekuje incidente.

Dok građani dele poziv na društvenim mrežama, neki pitaju ko to organizuje, a Mitić kaže da je to narodni skup i da je Pokret “Živim za Srbiju” stao iza njega kao glavni organizator.

Podrška Pokreta “Živim za Srbiju” je ta osnovna. U Nišu se rodila ta ideja. S obzirom na to da kontaktiramo sa celom opozicijom, “Živim za Srbiju” je podržao to i stao iza toga kao organizator - objašnjava Mitić.

poziv na skup Građani dele poziv na društvenim mrežama; foto: PrintscreenKako je istaknuto u pozivu, okupljanje će biti na parkingu kod Mašinskog fakulteta, zatim će se ići do Bulevara, pa do Trošarine i do Ureda.

Umesto kod Srpsko-ruskog humanitarnog centra, kako je najpre bilo najavljeno, skup će se, kaže Mitić, završiti kod logora na Crvenom Krstu, kako ističe, da ne bi napravili probleme.

Bilo je u planu da se ide do Srpsko-ruskog humanitarnog centra, ali u razgovoru s njima i sa Ambasadom pod velikim pritiskom medija i NATO-a nismo hteli da pravimo neke probleme njima, pa smo u dogovoru s njima izabrali da to bude kod ovog spomenika - navodi on.

Poverenik Pokreta “Živim za Srbiju” iz Niša tvrdi da je skup prijavljen, da je razgovarao sa policijom, da je nabavljeno ozvučenje i očekuje da će sve proći regularno.

Biće štampane srpske zastave na nekom papiru A3 formata koje kad se okrenu ispadaju ruske zastave, a s druge strane biće na maskirnom dezenu belo slovo “Z” kao podrška Rusima u celoj priči. Biće interesantno za Niš i nadam se da će sve proći u najboljem redu - ističe Mitić.

Najavljuje i nekoliko govornika i dodaje da će govoriti verovatno i neko iz Društva srpsko-ruskog prijateljstva, ko će dati neke istorijske podatke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ekonomski tigar

    19:35 // 30. 4. 2022.

    A bre ko koga ovde u zdrav mozak?Ajde se organizujemo da pravimo miting protiv sankcija recimo Finskoj i recimo protiv istrebljenja pingivina.

  • Alex

    13:07 // 30. 4. 2022.

    Ja još nisam sreo pametnog čoveka koji je na strani Rusije u ovoj agresiji.

    • ALeksei

      21:59 // 30. 4. 2022.

      Ако се неко дружи са будалама не може да сретне паметног човека. А и тај кој је на страни Украјне и фашизма тај је далеко од памети...

  • Ytongy

    10:42 // 30. 4. 2022.

    Zivela Amerika I EU . Kucke agresorske.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: