Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 11. 8. 2021.

| Društvo

Pokretne stepenice ka Podzemnom proradile na par dana, pa stale

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

Šest meseci nakon svečane probe ovog ponedeljka su se pokrenule stepenice postavljene u jednom od ulaza koji vode do Podzemnog prolaza u centru Niša, radile su i juče, dok danas Nišlije koje tuda prolaze koriste obične stepenice, jer su pokretne stepence opet ne rade. Koji je razlog sistema "radi, ne radi" iz Kabineta gradonačelnice Dragane Sotirovski nema odgovora, već kažu da će na pitanja novinara odgovoriti kada budu imali nove pojedinosti.

Početkom februara ove godine su nadležni pozvali novinare na probno puštanje u rad pokretnih stepenica, a nakon pola godine one su konačno pokrenute - ali na par dana. 230488390_1557287257966469_653793938592062781_n Zeleno svetlo na pokretnim stepenicama pre dva dana; foto: T. T.

Iz Podzemnog prolaza pre dva dana nije moralo da se na "površinu grada" dolazi običnim stepenicama, jer su pokretne bile u pokretu.

Tada su novinari Južnih vesti poslali pitanja Kabinetu gradonačelnice da li to znači da će i ubuduće raditi, ali odgovora nije bilo.

Situacija na terenu je danas drugačija, umesto zelenog, na pokretnim stepenicama je gorelo crveno svetlo i one su bile ugašene.

Iako su prošlog meseca iz Kabineta naveli da su spremne za rad, ali i da se konačno pokretanje čeka postavljanje nadstrešnica koje se rade po nacrtu GAF-a kako bi elektronika bila zaštićena od atmosferskih padavina, novih nadstrešnica još nema, a nije poznato ni kada će ih biti.

224148869_1207602059702543_7625656067158191747_n Danas - crveno svetlo; foto: T. T. Dokle se stiglo sa tim planom, zašto su stepenice pokrenute, pa ugašene, kao i kada građani mogu da očekuju konačno "bržu vožnju" do Podzemnog, pitanja su koja su Kabinetu poslata danas, a stigao je i odgovor.

Na Vaša pitanja odgovorićemo kada budemo imali nove pojedinosti. Hvala - naveli su iz Kabineta gradonačelnice.

Dok su stepenice na jednoj strani Podzemnog očišćene i "ponekad" u funkciji, one na strani kod sada već rekonstruisanog Trga su zapuštene i bez ikakve naznake da će proraditi. Ni o njima nema konkretnog odgovora iz Grada.

Nepoznato je do kada će tako biti, ali je poznato da će građani do tada ići nogu pred nogu klasičnim stepenicama. stepenice tepenice na Trgu išarane grafitima i zapuštene; foto: T. T.

Podsetimo, kao na otvaranju neke od fabrika, otprilike toliko je novinara i medijskih ekipa bilo na jednom od ulaza u podzemni prolaz u Nišu pre šest meseci. Razlog je bio najavljeni događaj, na koji su pozvali iz Kabineta gradonačelnice - probno puštanje u rad pokretnih stepenica, na šta je javnost odreagovala brojnim komentarima.

Ipak, osim novinara, na terenu nije bilo nadležnih iz Kabineta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    15:33 // 12. 8. 2021.

    Vrcu pa da isečete kad gi opraite!

  • Nišlija

    20:08 // 11. 8. 2021.

    Dragano mori, idi si mori ne se rezili. Stvarno mori, nit se teraš nit se vodiš... Idi si, vreme je

    • qgo

      08:01 // 12. 8. 2021.

      Nek se vrne u Dobrujevac...

  • Bulevarka

    19:37 // 11. 8. 2021.

    Ma nemoguce. A iz kabineta nisu zvali na probno pustanje u rad? Jel bila ona pukovcanka mozda sto misli da je mnogo pametna i bitna. Lele kako bih vas sve ocistila. U ovom gradu kao da nema normalan i posten koji bi mogao kvalitetno da vodi grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: