Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 7. 5. 2018.

Pokušala da napravi sindikat u “Juri”, pa joj nije produžen ugovor

Jura "Stari" problemi u Juri; foto: N1

Bivša predsednica Inicijativnog odbora za osnivanje sindikata „Sloge“ u fabrici "Jura" u Nišu Ružica Stamenković kaže da je istog dana kad su joj javili da je Ministarstvo rada registrovalo sindikat, kompanija odlučila da joj ne produži ugovor. Zbog mobinga i seksualnog uznemiravanja tužila je jednog od lidera u fabrici.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Овца за шишање

    13:53 // 7. 5. 2018.

    А, где су колегинице и колеге да стану у заштиту и, нпр. припрете штрајком?! ЈЕДИНСТВО је чаробна реч! Да ли би сви радници могли да добију отказ?! Наравно да не! Ма, овце смо метиљаве и заслужујемо све ово лоше што нам се дешава!

  • braca

    13:28 // 7. 5. 2018.

    A šta drugo i očekivati od ovih fabrika? Ovo nisu niške fabrike iz 70ih i 80ih, gde se znalo za šta radiš, ovo su fabrike gde se običan čovek pri dnu piramide bori za opstanak, a običniji, prostiji, neobrazovaniji i bahatiji ali samo sa vezom - preko stranke - lider i iznad. Imam par poznanika za koje znam da su "lideri" po fabrikama, tako da mi je jasan mentalni sklop istih.

  • xyz

    16:06 // 7. 5. 2018.

    Jer dobar radnik je tupav radnik!

  • Gaga

    16:22 // 7. 5. 2018.

    Ludilo!Napredno ludilo!

  • Арчибалд Рајс

    16:12 // 7. 5. 2018.

    Па не, мислим... Не може Вучић, јури тамо овамо, завршава послове, доводи фабрике које експлоатишу, сад још и синдикат да вам прави...
    Не иде...

  • fajter

    13:21 // 7. 5. 2018.

    rispekt

  • Aperkat

    21:43 // 7. 5. 2018.

    Znaju ovi lihvari i njihovi poltroncici,da medju Srbima nema solidarnosti,jedinstva,da smo zatucani i uplaseni!
    Nema domacinske Srbije,svako gleda sebe,najgora srpska poslovica je na snazi-use i u svoje kljuse!
    Samo,mecka zaigra i kod onih,sto se prave ludi i neutralni,kad tad.

  • miki

    11:57 // 8. 5. 2018.

    A zasto ne tuzite i koreance iz Jure za podstrekavanje na mobing i seksualno uznemiravanje? Da malo i pred njihova vrata zaigra... pa da vidimo onda kako ce da se svira i igra...

  • Mirko

    18:09 // 8. 5. 2018.

    Svaka čast ovoj ženi, ona je heroj !!! Neka ustanu i neka javno kažu radnici šta se radi i kako se zlostavljaju i ponižavaju. I molim pravnike i advokate koji imaju morala da pomognu i besplatno zastupaju one koji hoće da tuže

  • Dragan Marković

    00:03 // 8. 5. 2018.

    Госпођа Ружице, радник, а посебно радница, у Србији је дискриминисана на сваки начин, али и Ви сте се затрчали јер се "синдикат Слога" више бави политиком него рдничким правима. Не знам чиме су те наговирили да будете њихова наивна продужена рука у целој овој ствари, Ви сте надрљали, а њихове руке чисте. Сада нека Вам они дају плату.

    • juznjak

      09:07 // 8. 5. 2018.

      sindikalne org nikad nisu na strani radnika prave se na silu kako bi oni imali povlastice i sve se vodi politicki , laze se radnik po radnik neka prava i nesto bolje ustvari nista samo taj dragi nam presednik tog sindikata ima povlastice radnici ne 99 % je tako u firmama !

  • Leoni

    23:31 // 7. 5. 2018.

    Ko poznaje Rzžicu zna kakv je ona "radnik". Pre bih rekao da je ona spopadala lidere. Koliko sam upoznat, radnici su uglavnom zadovoljni a pelene su čista izmišljotina

    • Mirko

      23:48 // 8. 5. 2018.

      Pored takvih kao što si ti nama neprijatelji ne trebaju

  • Predrag

    15:48 // 8. 5. 2018.

    Trebaju svi oni lepo da zatvore fabrike, pa da svi ovi "radnici" lepo palamude u svojoj kuci a ne da zezaju svakog poslodavca svojim glupostima. Stvar je prosta, hoces da radis, radi. Ako neces ili ti se ne svidjaju uslovi, trazi bolje.

    • Арчибалд Рајс

      00:27 // 9. 5. 2018.

      Под овим условима ? Условима ? За шта су се људи у свету борили ? За овакве услове ? Не, хвала.

      Кад би се цео свет дигао на ноге и рекао НЕ, окренуо би се нови лист у поглављу ове земље. И ови што нас тлаче и рабе били сатерани у ћошак !!!

      А теби ако толико одговара да те тлаче, рабе и притом не питају за здравље, запосли се и ти и цела твоја родбина !!! Па скапошите !!!

  • Posmatrac

    18:03 // 19. 10. 2018.

    Zasto DRZAVNO Ministarstvo rada vrsi produzavanje radnih ugovora jedne PRIVATNE i INOSTRANE kompanije?!? I zasto drzava stalno podrzava ovakav robovlasnicki sistem ne pruzajuci NIKAKVU zastitu sopstvenim gradjanima?!? Kakav je, bre, ovo cirkus i haos u ovoj nazovi zemlji???

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: