Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 29. 8. 2013.

| Društvo

Pokušali krađu imovine "zamenom identiteta"

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Evgenije-Silajev.JPG
Evgenije Silajev

Članovi porodice Silajev otkrili su da im je umalo "ukraden" plac u centru Niša tako što je dvoje ljudi pokrenulo ostavinski potupak za njihovu imovinu, i za to iskoristilo "lažnog" vlasnika.

Prevaru su otkrili sasvim slučajno kada je Evgenije Silajev otišao u Katastar i u rešenju o nepokretnosti video da su u odnosu na njegovu parcelu, koja obuhvata dvorište od preko 4 ara sa dve kuće u Prešernovoj ulici, "pokrenute promene na osnovu ostavinskog postupka". 

- Bio sam zbunjen jer nikakve promene nisam zahtevao. U Katastru su mi pokazali rešenje Osnovnog suda u Beogradu u kome je moja parcela, koju sam uredno nasledio, navedena kao vlasništvo Draginje Mitić i da su je u ostavinskom postupku nasledili njeni ćerka i sin, a zatim prodali građevinskoj firmi - priča Silajev.

Naime, žena sa takvim imenom i prezimenom bila je vlasnica parcele, ali od samo 34 kvadratna metra u susedstvu placa Silajevih. Međutim, Silajevi su na osnovu matičnih knjiga umrlih i venčanih utvrdili još jednu prevaru - to nije ista Draginja na čiju je navodnu imovinu pokrenut ostavinski postupak.

umrlica

- Prevara je fenomenalna! Neko je tražio imenjakinju pokojne gospođe iz našeg susedstva i pronašao je u Novom Beogradu. Pokrenuo je ostavinski postupak na parcelu druge Draginje, kojoj je dodao i našu imovinu, a ni sud, niti bilo ko drugi, nisu proverili da li je ona stvarni vlasnik svega toga - objašnjava Evgenijeva ćerka Marija Silajev.

Dokumentacija je pokazala da je devojačko prezime Draginje, koju Silajevi nazivaju "lažnom" vlasnicom, Kostić, dok je devojačko one iz njihovog susedstva - Stošić.

Osim toga, na zaključak da su to dve različite osobe navode i podaci o njihovim godinama starosti.

Vencani U Rešenju Osnovnog suda u Beogradu piše da je "lažna" Draginja, umrla 2009. godine, dok u izvodu iz matične knjige venčanih Draginje za koju Silajevi tvrde da je vlasnica, piše da se 1902. godine venčala sa 19 godina, što znači da je rođena 1883. godine.

Kada bi bila reč o istoj osobi, značilo bi da je ona živela punih 126 godina.

- Da nismo sve ovo videli, u Katastru bi tako uknjižili. Strašno je što u ovoj zemlji imate osećaj imovinske nesigurnosti! Ovo je tipična prevara, verovatno su mislili da će proći svuda ako prođe kod nas. Želimo da sprečimo da se ovo drugima dogodi - priča Silajev.

On je, uz svu prikupljenu dokumentaciju i dokaze, podneo prigovor Službi za katastar nepokretnosti Niš Republičkog geodetskog zavoda i krivične prijave protiv, kako kaže, "lažnih naslednika". 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    14:23 // 5. 11. 2013.

    Isti slučaj se nama desio u Kučevu,da li postoji mogućnost kontakta sa gospodinom kako je on to rešio

  • Petrovic Milan

    10:50 // 30. 8. 2013.

    Svaka pohvala Juznim Vestima sto ste pokrenuli jednu gorucu temu za gradjane Srbije!
    Poznato je da je prisutna nesigurnost privatne svojine koja je izlozena napadima raznoraznih novopecenih bogatasa.

  • Stevanović Igor

    17:00 // 29. 8. 2013.

    Bravo g-din Blagojeviću kada ste imali hrabrosti da pišete o ovoj bastilji koja se zove KATASTAR leglo korupcije i kriminala, samo ako možete da izgurate do kraja sa ovom temom...bravooo !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: