Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 21. 9. 2018.

| Društvo

Pokvaren aparat na patologiji KC Niš, pacijenti se žale da predugo čekaju na rezultate

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Aparat u kvaru, pacijenti u panici; Foto: JV/V. Milić

Neizvesnost koja muči građane koji čekaju rezultate biopsije, kako bi saznali da li imaju benigni ili maligni tumor, dodatno je pojačana pošto predugo čekaju, a tvrde da im je još pre mesec dana rečeno da je aparat za obradu tkriva na niškoj patologiji pokvaren. U Kliničkom centru Niš kažu da se aparat pokvario pre desetak dana i da će biti popravljen uskoro. Dodaju i da se uzorci šalju u druge zdravstvene ustanove, da pacijenti ne bi čekali.

Premda je procedura takva da se inače čeka oko mesec dana na histopatološke nalaze, sada pacijenti koji iz niškog Kliničkog centra čekaju rezultate sa patologije, čekaju još duže jer se jedini aparat za obradu tkiva pokvario. S obzirom na to da se upravo tim aparatom dijagnostikuje da li je tkivo maligno ili benigno, pacijenti koji su se obratili redakciji Južnih vesti kažu da su utoliko više zabrinuti, jer "tu nema vremena za gubljenje".

Još 8. avgusta su mi uzeli uzorak. Rekli su mi da je uobičajeno da se čeka mesec dana, a sada moram da čekam i duže. Čuo sam da uzorke šalju u Vojnu bolnicu. Kada sam pozvao patologiju, a tome ima sigurno oko mesec dana, rekli su mi da je aparat u kvaru i da moram da čekam - kaže jedan pacijent.

Ipak, u Klničkom centru kažu da je havarija na aparatu za obradu tkiva izbila pre desetak dana i da će uskoro biti popravljen.

Odmah nakon prijave kvara, tehnička služba kontaktirala je ovlašćenog servisera i aparat je istog trenutka poslat za Beograd, te se, prema rečima servisera, očekuje da aparat bude popravljen za nekoliko dana - navode u Kliničkom centru.

Direktor Centra za patologiju Kliničkog centra Niš Dragan Mihailović dodaje da se uzorci u ovom trenutku šalju u Vojnu bolnicu i Zavod za sudsku medicinu.

Istog trenutka nakon kvara aparata, preduzeli smo sve da naši pacijenti ne bi čekali rezultate i da se ne bi pravile liste čekanja, kontaktirali smo, kao i ranije druge ustanove sa kojima imamo uzajamnu saradnju - naveo je direktor Mihailović.

Čim aparat bude popravljen, dodaje Mihailović, "dodatno će pojačati intenzitet rada".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaratustra

    16:58 // 5. 10. 2018.

    Hajde ne lažite više narod kad je Vučić rekao da je to najmoderniji klinički centar na planeti. A i vi pacijenti, kako uopšte možete da se razbolite u raju?

  • Natezanje

    17:28 // 23. 9. 2018.

    Doktor opste prakse je kod nas vise pravnik u danasnje vreme.

  • Nafta-devize

    10:46 // 23. 9. 2018.

    Sta ce na urologiji da rade,da ispravljaju "onu stvar" da ne razbijaju kamen UZ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: