Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 14. 7. 2017.

| Društvo

Pola miliona od Medijane za opremanje klinike za lečenje dece

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Do kraja godine bi trebalo da se završi hemato-onkološko odeljenje
Do kraja godine bi trebalo da se završi hemato-onkološko odeljenje; foto: JV/J. A.

Najveća niška Opština je odlučila da sa pola miliona dinara pomogne NURDOR-u i priključi se akciji u kojoj se prikuplja novac za završetak izgradnje hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Predsednik Opštine Medijana je rekao da će izdvojiti novac građana i za narednu fazu izgradnje i pozvao sve da se uključe, da bi deca što pre dobila bolje mesto za lečenje.

U Opštini su najavili da će tokom trajanja “Medijana festa” koji počinje 21. jula u Parku Svetog Save, postaviti kutiju u koju će građani moći da ostave novac i pomognu da se završi deo Dečije klinike, koji je namenjen lečenju mališana koji su oboleli od raka.

Krstić je kazao da žele da pokrenu inicijativu i uključe što više ljudi u akciju prikupljanja para.

Deca su nam najvažnija u životu, a posebno ona koja se bore sa teškom bolešću. Posle saznanja da je potrebno još sredstava za završetak dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu odlučili smo da izdvojimo pola miliona dinara iz budžeta - pojasnio je Krstić.

Zbog toga što se, kako kaže, na Dečijoj klinici u Nišu, gde se gradi hemato-onkološko odeljenje, leče mališani iz skoro pola Srbije, Krstić je pozvao i druge predsednike opština i gradonačelnike da izdvoje onoliko para iz budžeta koliko mogu da bi se posao što pre završio.

Rekao je i da će za poslednju fazu izgradnje, najveća niška Opština ponovo izdvojiti novac, u skladu sa mogućnostima.

Na donaciji je, u ime NURDOR-a, zahvalila Ninoslava Lilić i kazala da Opština Medijana svojim primerom daje podstrek drugima i “pokazuje kako se treba boriti za život”. Kazala je i da će nova iskoristiti za završetak druge faze izgradnje, a sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine.

Podsetimo, nedavno je pokrenuta nova humanitarna akcija za opremanje klinike, u kojoj nove i polovne stvari prodaju na stranici www.oglasizazivot.rs poznate ličnosti, ali i svi zainteresovani građani. U okviru te akcije je poznati glumac Nikola Kojo na prodaju stavio svoju akustičnu gitaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 500.000

    11:31 // 16. 7. 2017.

    da pomazu sa pola miliona evra pa da se hvale. pola miliona dinara -4.000 eur je zaista smesno s obzirom kome je novac namenjen.

  • Dr TEODORA

    12:08 // 15. 7. 2017.

    Kada bi se ukinule nepotrebne opštine, svake godine bi Niš mogao da formira jednu ovakvu kliniku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: