Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 26. 10. 2021.

| Društvo

Pola veka rada niški Fakultet sporta dočekao na Šangajskoj listi, ali ne i u novom obećanom prostoru

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš
I dalje čekaju na obećani prostor; foto: J. C. M.

Niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja pola veka rada obeležava uz odlične rezultate i najbolji plasman do sada na čuvenoj Šangajskoj listi, ali i dalje sa starim problemima oko nedostatka prostora za treniranje i nastavu. Iako je nekoliko puta najavljivano da će dobiti zgradu u blizini stadiona Čair, kada će se to desiti nema tačnih najava, kaže dekan Fakulteta Milovan Bratić.

Na svoje uspehe iz niškog DIF-a ponosni su pogotovo zbog uslova u kojima ih postižu, i dalje iznajmljuju sale, plaćaju korišćenje bazena i atletskih staza, nastava na Fakultetu izvodi se od jutra do mraka kako bi maksimalno iskoristili prostorije koje imaju. Prostor koji je njihov su sredili, ali ističu da je neadekvatan za sve što rade.

Već duže vremena radimo na tome da obezbedimo adekvatan prostor u smislu da gradimo nove zgrade vezano za nastavu, praktičnu i teoretsku, uvek nam se čini da smo tu blizu međutim, uvek se tu nešto razvlači. Očekujemo da će u nekom narednom periodu da se reši na nivou grada u smislu da nam se dozvoli taj prostor u Čairu - ističe Bratić.

Pored uspešnih studenata i sportista koji su ovde studirali, Fakultet je posebno ponosan na to što su uspeli da zadrže dobar plasman na prestižnoj Šangajskoj listi rangiranja fakulteta. Bratić smatra da taj uspeh nije dovoljno propraćen i naglašava da ne traže milost, već da neko realno sagleda šta su postigli.

Za očekivati je bilo da nam ne ni da nam bilo ko šta pokloni, samo da nam pokloni dovoljno dovoljno pažnje kao svima ostalima. Nama milost nije potrebna, nama je potrebno da nas neko sagleda i shvati da mi zaista radimo - kaže Bratić.

nova zgrada dif Obećani prostor, u blizini Hale Čair; foto: JV / Vanja KeserPodsetimo, prošle godine je rečeno da je Ministarstvo kroz objekat adaptacije zgrade u blizini Hale Čair uvrstilo u plan za ovu godinu i da su oko 6 miliona evra obezbedili kroz projekat Evropske investicione banke, kao i da je sledeći neophodni korak je prenamena prostora, koji mora da uradi Grad.

Pola veka od osnivanja Studijske grupe za fizičku kulturu, sada Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, obeležio je svečanom sednicom kojoj su prisustvovali gosti iz cele bivše Jugoslavije, znameniti sportisti, kao i neki od prvih studenata i profesora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubisa

    22:45 // 26. 10. 2021.

    ONI koji su stare nislije znaju da je ovo trebalo da bude dvorana za hokej i druge sportove na ledu-ledena dvorana. I tako je projektovana ova zgrada, i tako treba da ostane. Fakultet u blizini ima ima ININE prostorije dok im se ne projektuje PORED PRUGE novi objekat, a sa druge strane pruge dijagonalno od CAIRA postoje vojni objekti *pored semafora( koji nisu u bilo kojoj funciji. Super mesto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: