Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:28, 3. 4. 2018.

| Društvo

Policajci i vojnici, bivši radnici i borci najavili veliki protest u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
radnici protest
Na protest pozivaju sve "koji vole Niš i ne žele da budu građani drugog reda”; foto: JV

Zbog najnovijih i veoma bitnih informacija oko isplate zaostalih plata radnicima propalih preduzeća i isplate ratnih dnevnica, kako najavljuju, ispred Gradske kuće u Nišu, u sredu 4. aprila od 10 sati održaće se veliki protest.

Iako nisu precizirali koje informacije su u pitanju, učesnici protesta su pozvali bivše radnike i borce da se sutra u što većem broju okupe i saznaju šta je u pitanju.

Nema više prodaje, predaje i lažnih obećanja!!! Radnici i borci neće više da kleče i da mole!!! Neće pognute glave da čekaju milostinju!!! Dođi i priključi se - kažu organizatori.

Najavljeno je da će osim radnika propalih niških preduzeća i boraca, na protestu biti i predstavnici Gvozdenog puka Srbije, Policijskog i Vojnog sindikata Srbije, ali i “svi koji vole Niš i ne žele da budu građani drugog reda”.

Podsetimo, radnike propalih niških preduzeća već godinama ombanjuju datumima kada će početi da im se isplaćuju plate koje su zaradili, a lažno obećanje dao im je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da za njih "nema para". Ministar privrede Goran Knežević im je prošle godine poručio da budu strpljivi i da "veruju da će država da im pomogne", ali i od toga ništa nije bilo pa su krajem prošle godine tradicionalno izašli na ulicu da izraze svoje nezadovoljstvo i od tada nema novih informacija o tome kada će im država vratiti milione koje im duguje.

Isplatu dugovanja od države, odnosno ratnih dnevnica, više puta su protestom tražili borci rata 1999. godine, a krajem prošle godine su listu zahteva proširili i zahtevaju besplatan gradski prevoz, povlastice za plaćanje komunalija, kao i lekarske preglede bez plaćanja participacije, ali do danas ni njihove molbe nisu uslišene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    08:21 // 4. 4. 2018.

    Mora da se ima za njih...narod ko...

  • Dale

    00:15 // 4. 4. 2018.

    Pa dobro bre dokle vise !!!
    Cela Srbija radi za taj Beograd, 4.5 milion ljudi zivi van Beograda, a sav novac ide za beograd pa se onda rasporedjuje i vraca svim opstinama.
    Ako zelite da napravite Beogradski pasaluk, niko vam ne brani, ali jasno i glasno to kazite.
    Strasno Srbijo gde ti ides, juce Nisvil danas aerodrom, sutra ???

    • Dragana Dragojević

      09:49 // 4. 4. 2018.

      Kao neki od tih iz tog Beograda rado bi znam je l' taj novac koji ide za Beograd uspeo i da stigne, znam da su nam putevi loši, a vozovi spori, ali ipak, ako znate kada i gde će da stigne (na železničku, autobusku stanicu? ili možda i na aerodrom, nije Surčin tako daleko), rado bi se poslužila sa bar malo. Kad već "cela Srbija" šalje, valjda će i biti nešto i za mene. Unapred hvala, i živeli.

  • LAGARIJA NEMA KRAJA

    23:16 // 3. 4. 2018.

    Lazu pa suse. Ugovori kad isteknu ne verujem da ce produzavati jel nemoze sad da raskidaju. Porezi idu za Bg. A ekstra sto ce ga prodati. Nis je opustosen u svakom pogledu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: