Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 30. 3. 2016.

| Društvo

Policajci oslobođeni optužbi hoće natrag na posao

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Kapa-Policija-Kosta.JPG
Postupak pred sudom trajao 6 godina, a optuženi sve vreme bili bez posla; Ilustracija; foto: A.K.

Dvojica bivših policajaca iz stanice u Merošini, nakon 6 godina suđenja zbog optužbi da su nezakonito prijavljivali prebivališta Albancima u toj opštini, oslobođeni su krivice i traže da se vrate na posao sa koga su otpušteni ubrzo nakon podizanja optužnice.

Tadašnji zamenik komandira merošinske policije Radivoje Radenković i policajac Dragan Kocić kažu da im je za vreme trajanja sudskog postupka naneta ogromna šteta i narušen ugled zbog, kako tvrde, tadašnje dnevne politike i, u to vreme, ministra policije Ivice Dačića koji je njihovim privođenjem smanjio pritisak javnosti zbog prijavljenih Albanaca u ovoj opštini, iako su im to Zakon i Ustav Srbije omogućili. 2 Radenković je 2010. bio zamenik komandira, sada je dokazao nevinost, ali je bez posla

Zbog lažnog postupka, a što je konačno i sud utvrdio pravosnažnim rešenjem, dobili smo prestanak radnog odnosa pre dokazane krivice. Sada, nakon oslobađajuće presude, u policiji ne žele da nas vrate na posao – tvrdi Radenković.

Dodaje i da je tokom dokazivanja svoje nevinosti njegova porodica ostala bez ikakvih primanja.

Školujem dva studenta. Samo mi znamo kroz šta smo sve prošli da bi došli do istine. Tražimo prava kao i svi ostali građani Srbije i hoćemo da se vratimo na posao koji nam je prestao 2011. godine na osnovu optužnog predmeta – priča Radenković za "Južne vesti“.

Dodaje i da su dvojica policajaca, Jovica Jovanović i Saša Mitić koji su zajedno sa njima uhapšeni 2010. godine, a potom oslobođeni optužbi, naknadno vraćeni na posao, što sada od države i MUP-a traže i ova dvojica bivših policajaca.

Četvorica optuženih policajaca su tada prvobitno osuđeni, a najveću kaznu od 3 godine i 5 meseci zatvora dobio je Radenković.

Lažni pasoši su kasnije poništeni, policajci su pravosnažno oslobođeni svih optužbi, a samo dvojica od njih vraćeni su na posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • YP

    18:08 // 11. 11. 2016.

    moze biti da covek nije ni kriv , nabedili ga, malo sutra

  • ZP

    18:45 // 16. 9. 2016.

    aaaaaaaaaaa

  • Boba

    08:50 // 1. 4. 2016.

    Pa kada vrana vrani vadi oci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: