Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 3. 6. 2017.

| Društvo

Policajci prodefilovali centralnim niškim ulicama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
defile
Policajci prošetali centrom Niša; foto: MUP

U uniformama, pešaka ili na konjima, praćeni policijskim orkestrom centralnim niškim ulicama prošetali su policajci u tradicionalnom defileu koji je uvertira proslavi Dana policije, koja se održava sutra na Trgu kralja Milana u Nišu.

defile2-foto-mup Četa konjanika u Nišu; foto: MUPKrenuli su od niške Tvrđave, preko mosta i Trga kralja Milana, pa sve do Obrenovićeve ulice gde su prošetali i pozdravili građane.

Defile je trajao čitav sat, a u njemu je bila Četa konjanika iz Beograda, policajci opšte nadležnosti, saobraćajni policajci, SAJ, Žandarmerija i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Tradicionalni defile, koji se godinama unazad održava u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno je obradovao najmlađe sugrađane, koji su se na centralnom niškom trgu družili sa policajcima - kažu u Policijskoj upravi Niš.

defile3-foto-mup Druženje sa najmlađima; foto: MUPSutra tačno u podne u centru Niša biće organizovana proslava Dana policije kada će, kako kažu, policajci pokazati spremnost i obučenost u konkretnim akcijama, a prodefilovaće pešačke formacije i vozila MUP-a.

Podsetimo, zbog ove proslave pre nedelju dana Parking servis poskidao je lampione u centru Niša, a rupe zabetonirao, pa je glavni gradski trg danima u mraku. Pored toga, žardinjere koje su se nalazile ispred "H&M" premeštene su tik uz stazu za slepe, pored Pošte u Voždovoj ulici.

Nakon toga je Pokret "Dosta je bilo" pokrenuo sarkastičnu inicijativu da se izmesti i spomenik iz centra Niša.

Inače, zbog ove manifestacije će do ponedeljka biti zabranjeno parkiranje u centru grada, a mnoge ulice u centru grada su zatvorene.

defile-foto-mup Svečane uniforme; foto: MUP

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    00:17 // 6. 6. 2017.

    Da bar uopste vidim policajce po gradu (ostalim danima) kako patroliraju i vode racuna o redu i kriminalnim aktivnostima (i u toku dana i u vecernjim satima) i rade svoj posao zastite gradjana i odrzavanja javnog mira, reda, zakona- pa i da razumem ovu cirkusijadu, ali, ovako....... Moze neko u po bela dana da vas ubije na sred ulice, a dok se policajci dovuku na lice mesta po pozivu- pros'o voz.

  • Zaratustra

    13:08 // 4. 6. 2017.

    Ja se nešto ne sećam da smo ih mi Nišlije pozvali u Niš. Došli da nas zastraše, kao i sa noćnim letovima, zna dobro Vučić da će da padne samo ako Niš ustane. Sloboda narodu!

  • misko

    10:01 // 4. 6. 2017.

    Ej, policajci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: