Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 31. 3. 2015.

| Društvo

Policija: Predložite mesta za kontrolu brzine vozila

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
policija.jpg
Policija poziva građane da predlože mesta za kontrolu

U policiji u Nišu pozivaju građane da im ukažu na deo grada koji, zbog brzine vožnje, smatraju nebezbednim, kako bi na to mesto u akciji "Blic maraton" bili postavljeni uređaji za merenje brzine.

Kako saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave saobraćajne policije, u jednom danu u aprilu tokom 24 sata kontrolisaće brzinu vožnje tako što će koristiti sve raspoložive ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim "preseretačima".

Vozači koji prekorače brzinu biće kažnjeni.

Uređaji će beležiti video snimke i fotografije vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, nakon čega će biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj - saopštavaju iz MUP-a.

Međutim, ako vozač koji prekorači brzinu ne bude zaustavljen na mestu kontrole, vlasniku vozila će biti poslata isprava o prekršaju sa pozivom da plati kaznu ili policiji dostavi podatke o onom ko je vozio i učinio prekršaj.

Mesta kontrole brzine Nišlije mogu da do 2. aprila pošalju na mejlove [email protected] i [email protected] ili predlože pozivom na broj saobraćajne policije u Nišu 018/527-767.

Pozivamo sugrađane da nam pišu ili nam se jave i predlože mesta za kontrolu - kaže portparol Policijske uprave u Nišu Maja Stojiljković.

U policiji kažu da su nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda i nesreća. Dodaju da su naučna istraživanja pokazala da se smanjenjem brzine kretanja vozila za samo 1 kilometar na sat rizik od saobraćajne nesreće smanjuje za oko 3 odsto.

Predloge mesta za kontrolu poslaće i "Južne vesti" na osnovu mejlova čitalaca koji su redakciji do sada ukazivali na "kritična mesta" saobraćaja u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • abrakadabra tebra

    01:35 // 1. 4. 2015.

    To je samo jedan dan u aprilu.Pa to bi trebali da rade bar jedno 2-3 god svakog dana da bi se nesto promenilo

  • Stefan

    20:11 // 31. 3. 2015.

    U Nisu,kod starog groblja-od "kule ka gradu..." postoje nekoliko ukljucenja na glavnu ulicu, koja ide preko pruge ka margeru....uspeh je preci ulicu od ludaka...

  • Mirko

    19:18 // 31. 3. 2015.

    Sve pohvale za policiju i za navedeni predlog. Polako pocinje da se dovode stvari u red....Apelujemo da se takve stvari prosire na sve gradove a ne samo na Nis. Svako dobro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: