Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 1. 5. 2020.

| Društvo

Policija ćuti o bakljadi SNS u Nišu koja se umalo završila požarom

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
bakljada
Šta je policija preduzela i dalje nije poznato; foto: JV

Da li je bakljada na niškom bulevaru prijavljena policiji, koja je reagovala kada je umalo izbio požar na tendi u prizemlju, da li su učesnici imali dozvolu za kretanje u policijskom času i da li je neko kažnjen zbog incidenta - odgovori su koje novinari još čekaju od policije. Iste odgovore traži i Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Nišu, a napominju da su građani zbog ovog incidenta uznemireni.

Odgovor aktivista Srpske napredne stranke na buku protiv diktature od pre dva dana podseća na one na derbi utakmicama - paljenje baklji i uzvici sa razglasa, ali naprednjaci ne navijaju, već traže da Đilas lopov vrati pare. Jedna takva akcija umalo je završena požarom, koji su sprečili stanari zgrade na Somborskom bulevaru.

Mnogi komentarišu da ih ovi kontraprotesti naprednjaka uznemiravaju usred policijskog časa kada su svi zatvoreni u svojim kućama.

Svi sem aktivista SNS koji se nakon aplauza lekarima u 20 sati i lupanja u šerpe nezadovoljnih građana u 20:05, okupljaju po stanovima i zgradama kako bi palili baklje i vikali protiv opozicionog lidera.

Uvedeš vanredno stanje, policijski čas i zatvoriš narod u kućni pritvor. Kad narod počne u svojim stanovima da se buni i pravi buku, pošaljes huligane da im pale krovove. Predsedniče, šta kaže struka na to? - uglavnom su komentari građana.

Stručni deo Kriznog štaba Vlade Srbije koji se bori protiv virusa korona osudio je bakljade SNS.

Odgovornost za njih još niko nije preuzeo, jer funkcioneri SNS koji su viđeni na mestu događaja negiraju da su u njemu učestvovali, a za one na višim funkcijama u stranci bakljade kao da nije ni bilo.

Do sada je poznato da je policija reagovala nakon incidenta koji se dogodio u niškom naselju Pantelej, ali još nema odgovora o tome šta su preduzeli, da li je neko kažnjen i kako su se aktivisti kretali u policijskom času kada je to zabranjeno.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde čiji je lider upravo Dragan Đilas kome skandiraju naprednjaci, takođe traži odgovore od policije.

Da li je bakljada prijavljena nadležnim organima i ko je organizator iste?
Da li su lica koja su organizovala bakljadu legitimisana, da li su imala dozvolu za kretanje i po kom osnovu?
Da li će iko odgovarati zbog ugrožavanja građana i njihove imovine, jer je bakljada umalo izazvala požar i oštetila tendu na obližnjem trgovinskom objektu? - pitaju iz SSP.

Ove odgovore traže, kažu, jer su građani bili uznemireni i zabrinuti nakon kontraprotesta naprednjaka, podsećajući da je obaveza policije da štiti građane i njihovu imovinu.

Akcije su se nastavile i pored incidenta u Panteleju, pa se tako sinoć u Nišu sa nekoliko zgrada, pored poruke "Đilase lopove", pored baklji video i vatromet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Qanon

    22:04 // 3. 5. 2020.

    Ovo nije istina.. ovo su Soroševi i Đilasovi plaćenici, poznajem trojicu od njih. Ovo su radili kako bi kompromitovali SNS i uostalom iz ponašanja se vidi da su Đilasovci! A da je đilas lopov i sva žuta ogavna stoka, po Nišu o tome i ne moramo da govorimo.

  • Iva

    16:17 // 2. 5. 2020.

    Naravno da će ološ sa ološem - ruka ruku mije. Ovdašnji huligani uvek šuruju sa vlastodršcima, samo im nogice vire. Nemaju ni obraza ni srama prema sugrađanima i komšijama, uništavaju tuđu imovinu bez prezanja ni od čega. To što pribegavaju potkupljivanjem šljama samo pokazuje da polako gube bitku sa kontrolom vojske i policije.

  • zigezaga

    14:36 // 2. 5. 2020.

    Kaaaakvi su to indijanci, sve sluga do sluge...zarad poslica od 40K ili 50K u EPSu, TELEKOMu, Naisusu i ostalim drzavnim aparatima rade ovakve stvari...pijuni najobicniji...zalosno kolko su ljudi nisko pali...sta nam uradi prokleta politika...bruka ej, bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: