Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 3. 6. 2017.

| Društvo

Policija ćuti o seči lampiona zbog proslave Dana policije

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
rupa
Zašto policija ćuti?; foto: JV/S. M.

Iako gradski većnik i koordinator “raščićavanja” Trga kralja Milana u Nišu Igor Vojinović tvrdi da su ulične svetiljke, bandere, žardinjere, pa čak i tek postavljeni semafor na autobuskoj, uklonjeni zbog proslave Dana policije po nalogu Policijske uprave Niš, iz te institucije nisu ni želeli da govore o tome.

Vojinović je istakao da je on sa nadležnim javno komunalnim preduzećima radio samo ono što je naložila policija.

U sklopu centralne proslave Dana policije u Nišu, po nalogu Policijske uprave, uklonjeno je 9 lampiona sa Trga kralja Milana, preko nadležnog JKP. Isti je slučaj i sa žardinjerama - kazao je Vojinović.

Lampioni i žardinjere će, dodao je većnik, biti vraćeni nakon završetka proslave, u toku sledeće nedelje.

Međutim, novinarima Južnih vesti u Policijskoj upravi nisu želeli da odgovore na pitanja po čijem nalogu su uklonjene ulične svetiljke i ko će da plati njihovo ponovo postavljanje.

Podsetimo, Dan policije obeležiće se u Nišu 4. juna. Zbog toga je pre nedelju dana Parking servis poskidao lampione u centru Niša, a rupe zabetonirao, pa je glavni gradski trg danima u mraku. Pored toga, žardinjere koje su se nalazile ispred "H&M" premeštene su tik uz stazu za slepe, pored Pošte u Voždovoj ulici.

Nakon toga je Pokret "Dosta je bilo" pokrenuo sarkastičnu inicijativu da se izmesti i spomenik iz centra Niša.

Inače, zbog ove manifestacije će do ponedeljka biti zabranjeno parkiranje u centru grada, a mnoge ulice u centru grada su zatvorene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola Jovovic

    11:24 // 4. 6. 2017.

    Ne slazem se sa komentarima da ih nema pravili ljudi akciju i mesec dana kaznjavali gradjane kao sumanuti i za 5 km prekoracenja....preko 15 000 kzni napisano napunili budzet e sad mogu da paradiraju a vi im masite zastavicam i pozdravljajte isto kao i sa A.V sve zivo ukinuo,povecao sve namete smanjio plate a narod veselo mase i poz...i opet glasa

  • joca

    00:44 // 4. 6. 2017.

    a zasto se slavi dan policije i zasto tako pompezno...

    • Max Vespertine

      04:25 // 4. 6. 2017.

      Dobro pitanje. Ne sećam se kad sam zadnji put video patrolu na ulici, vidjam ih uglavnom po kafanama, pekarama i ćevabdžinicama. Tri puta u životu mi je trebala njihova pomoć, ni jedan jedini put nisu bili od pomoći.
      Što se mene tiče, bukvalno je AV lično mogao da iznese saksije sa fikusima u centar i da kaže "Ovo je parada policije", pošto nam je MUP efektivan upravo toliko.

    • Lela

      10:13 // 4. 6. 2017.

      Taktika....Promocija moći na jugu Srbije. Ništa drugo.

  • Vjuet

    20:37 // 3. 6. 2017.

    Kamo te lepe sreće da imamo opoziciju pa da se organizuje u isto vreme veeeliki miting npr. u parku Svetog Save i da se ignoriše ova policijska demonstracija (ne)sposobnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: