Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 12. 6. 2017.

| Društvo

Policija intervenisala tokom postavljanja objekata na Durlanskoj pijaci

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Policija intervenisala na pijaci
Policija intervenisala da bi mogao da se postavi montažni objekat; foto: S. A.

Zbog toga što pijačni prodavci i vlasnici lokala ponovo nisu dozvolili da se postave montažni objekti na parkingu na pijaci u niškom naselju Durlan, iz Tržnice su tražili pomoć policije kako bi mogli da “rade svoj posao”, kaže direktor ovog preduzeća Radovan Milojević.

Tvrdeći da parkiralište, na kome se postavljaju montažni objekti, nije samo u vlasništvu Tržnice, Stojan Atanasković, koji ima 11 lokala u pijaci “Bašta” jutros je opet protestovao jer smatra da deo ove površine, samim tim što ima lokale, pripada i njemu. 

Zbog novih objekata na pijaci negoduju i prodavci, kojima je prvobitno dozvoljeno da prodaju robu na parkingu, a sada im se, kažu, veliki deo te površine "oduzima". Policija došla na zahtev "Tržnice" Na zahtev "Tržnice" intervenisala policija; foto: S. A.

Uprkos tome što prodavci tvrde da se ovi objekti postavljaju nelegalno, direktor Tržnice Radovan Milojević uverava da postoje sve potrebne dozvole za njihovo postavljanje i da su zbog toga tražili od policije da interveniše.

Tražili smo asistenciju policije da bismo izveli radove saglasno odlukama Opštine Pantelej i saglasno Zakonu. Imali smo ometanje od strane fizičkih lica i tražili smo asisteniciju, ništa drugo. Sada se ti radovi normalno odvijaju, tako da sad sve ide po planu - pojašnjava Milojević.

Iako je ranije bilo reči o tome da će u jednom od 2 objekta koji se postavljaju biti mesara, Milojević sada to negira. On kaže i da su postavljanje objekata jutros "ometali neki ljudi koji nisu sa pijace niti su zakupci". Montaža objekata na pijaci Montaža objekata na pijaci uz intervenciju policije; foto: S. A.

Naša osnovna delatnost je rentiranje javnih površina i mi od toga živimo, od toga imamo prihod u Tržnici. Zato smo još prošle nedelje tražili da se Javno komunalno preduzeće ne ometa u obavljanju javne funkcije - dodaje Milojević.

Policija je, tvrdi direktor, pogledala dokumentaciju koju imaju, utvrdila da se sve radi po zakonu, pa su “sada radovi u toku”.

Podsetimo, još krajem septembra prošle godine je parking na Durlanskoj pijaci pretvoren u pijačne tezge. Vlasnik lokala u pijaci Atanasković je još sredinom marta parkirao auto na mesto koje je predviđeno za montažu novih objekata. 


Milojević: Jedan objekat je i na licitaciji je dobila firma "Dakom"

Nakon objavljenog teksta, direktor Tržnice se obratio novinarima sa pojašnjenjem da montažni objekat "nije trebalo da se postavi danas", već da su samo pripremali teren.

On je potvrdio i da nije bio precizan kada je razgovarao sa novinarima, i da će pomenuti montažni objekat ipak biti izdat mesari "Dakom", koja je dala najbolju ponudu.

Ne znam da li smo se razumeli, možda sam ja pogrešno rekao imao sam temperaturu. "Dakom" jeste mesara, ali ja ne znam šta će oni da prodaju tamo. Oni su se prijavili i dali ponudu od 1.200 dinara po kvadratu, a to je za nas izvanredan prihod, milion i po godišnji prihod, mi se borimo za prihod - kazao je Milojević

Iako imaju dozvolu za 2 objekta, dodaje Milojević, uskoro će biti postavljen samo jedan, a "za drugi je pitanje da li će biti licitiran". Policiju su, kaže, zvali da ne bi došlo do incidenta, ali objekat još nije postavljen.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pijacar

    22:23 // 13. 6. 2017.

    Gospodine Radovane da li ste vi odgovorni za pijacu na Delijskom visu? Koliko je para tu baceno? Kada cete ukloniti tezge i vratiti prvobitnu namenu tom prostoru? Koliko sve to kosta...

  • A,da...

    13:56 // 13. 6. 2017.

    Ribarnica preko putapijace Bosko Buha(kontejner) preko noci osvanula pre par gosina."Bice to privremeni objekat",rekose...kao i dozidavani lokali u parku Svetog Save...

  • Goksi

    09:17 // 13. 6. 2017.

    Zasto ne pokazete gradjevinsku dozvolu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: