Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 24. 1. 2024.

| Društvo

Policija ispituje trovanje psa u Nišu, vlasnici apeluju na sugrađane da ne žmure na takve slučajeve

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
received_1350069432380363
Meso bilo natopljeno otrovom; foto: G. S.

U dvorište porodične kuće u Ulici južnomoravskih brigada u niškom naselju Duvanište pre oko nedelju dana bačen je smrtonosni otrov od koga je stradao pas čija vlasnica kaže da je veterinar odmah prepoznao da se radi o jakom pesticidu "lanate". Porodica je ovaj slučaj prijavila policiji i njeni članovi apeluju na ostale sugrađane da ne žmure na takve situacije i ističu da počinilac zaslužuje zatvor jer je otrov bacio u dvorište kuće u kojoj živi petoro dece.

Nišlijka čiji je pas nastradao Gorana Stanković kaže da je on uglavom boravio u kući, a da se nakon jednog puštanja u dvorište vratio potpuno dezorjentisan, sa penom u ustima, nakon čega su odmah otišli veterinaru.

Nisu mogli da ga spasu, uključili su infuziju i probali reanimaciju, ali nažalost nije mu bilo spasa - kaže vlasnica.

FB_IMG_1706027736827 Otrov nađen i u dvorištu komšinice; foto: G. S.Kako objašnjava, slučaj su prvobitno prijavili komunalnoj miliciji iz koje su im rekli da to nije u njihovoj nadležnosti, jer se radi o krivičnom delu za koje su prema krivičnom zakonu predviđene novčane i zatvorske kazne.

Mi smo zbog toga sa nekoliko dana zakašnjenjem slučaj prijavili policiji, sada je na redu tužilac, a mi imamo dokazni materijal s obzirom na to da je komšinica pronašla parče mesa natopljenog otrovom za koje je naš veterinar odmah rekao da je to "lanate" i istražili smo da je smrtonosan i po decu i odrasle - kaže Stanković.

Pored nespornog gubitka ljubimca koje je, kaže, teško objasniti deci, upravo je to što je otrov bio i u njihovoj neposrednoj blizini, ono što ih najviše brine. Kažu da je bilo ko mogao da dođe u kontakt sa otrovom i da je još jednoj komšinici na isti način stradao pas.

Znamo da verovatno neće pronaći počinioca, ali sama činjenica da je kod nas petoro dece, kod komšinice kod koje je takođe pronađen otrov, još dvoje dece - to je tolika jedna neodgovornost i nepromišljenost osobe koja je to uradila i to je za zatvor - smatra Stanković.

Zbog toga ohrabruje i ostale sugađane da ne zatvaraju oči pred ovakvim stvarima, a pogotovo jer je u Nišu u nekoliko navrata prethodnih godina bilo masovnih trovanja, što vlasničkih, što napuštenih pasa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Doktor

    02:14 // 28. 1. 2024.

    Za kuckare porez i kazne za izmet po decijim igralistima i parkovima pa cemo da vidimo ko ce da placa i ko ce da cuva.

  • Gabi

    14:55 // 25. 1. 2024.

    Jezivo!
    Dokle će država ćutati na ovako jezive stvari...?
    Ma dobro opali Srbina po džepu.. to ih najviše boli!
    Nedaj boze da me ovako nesto snađe..
    Ne bih čekala dotične organe....eeej, ljudi..oni umiru u jezivim mukama!!!

  • Ne li ti reko

    08:13 // 25. 1. 2024.

    Slučaj od juče : Na Bulevaru Nemanjića kuče skočilo na dete od 2 godine , otac deteta u odbrani šutnuo kuče... Epilog: svi prolaznici u tom trenutku skočili na čoveka i stali u odbranu kučeta lutalice. Nisam mogao da predpostavim da živim u gradu ,koji se toliko brine o životinjama i ne čudi me više što ih ima na ulicama u ovolikom broju i što grad ništa ne preduzuma da reši problem. Odgovara nam

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: