Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 10. 4. 2019.

| Društvo

Policija još traži osobu koja je u Nišu pokušala kolima da izgura novinara N1

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
stojanovic
Incident se dogodio nakon što je Stojanović izveštavao sa protesta "1 od 5 miliona"; foto: printscreen

Još je nepoznato ko je u petak 5. aprila posle protesta "1 od 5 miliona" novinara N1 iz Niša Milana Stojanovića pokušao kolima da izgura sa ulice. Iz policije kažu da istraga i dalje traje, a novinarska udruženja zahtevaju su da se pronađe počinilac.

I dok iz udruženja insistiraju na tome da se otkrije ko je pokušao da ugrozi Stojanovićevu bezbednost, što je prema evidenciji Nezavinsnog udruženja novinara Srbije drugi napad na novinara ove godine, iz niške policije kažu da i dalje rade na slučaju.

Policija intenzivno radi na pronalasku lica koje je Milan prijavio, tako da je rad još u toku. Osnovno javno tužilaštvo je obavešteno - navedeno je iz policije.

Inače, iz UNS-a traže da se utvrde sve okolnosti incidenta u kome je nepoznati vozač nasilničkom vožnjom ugrozio bezbednost dopisnika N1 iz Niša i ističu da su novinari posebno izloženi rizicima.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i izloženi su bezbednosnim pretnjama - naveli su iz Udruženja.

Istog su stava i iz NUNS-a, gde napominju da ukoliko se utvrdi da je vozaču bila namera da ugrozi novinara, onda bi trebalo da bude sankcionisan u skladu sa članom 138. Krivičnog zakona, po kome je za ovo delo zaprećena kazna zatvorom od šest meseci do pet godina.

Iz ovog udruženja su ga, kako su napisali u saopštenju, već evidentirali kao napad na novinara.

U bazi NUNS-a o ugrožavanju medijskih profesionalaca od početka godine zabeležena su 34 pritiska i 12 verbalnih pretnji - dodali su iz NUNS-a.

Podsetimo, Milana Stojavnovića je nepoznati vozač sačekao, kako svedoči ovaj novnar, pedestak metara od njegove kuće sa upaljenim farovima, a zatim je nasilničkom vožnjom pokušao da ga izgura sa ulice. U retrovizoru je video muškarca za volanom auta, a sve se dogodilo nakon što je izveštavao sa protesta "1 od 5 miliona".

Incident je prijavio policiji koja je obavila uviđaj i ispitivala Stojanovića. S obzirom na to da, kako je kazao, nije imao lične sukobe, Stojanović je ostavio mogućnost da je ovaj događaj povezan sa poslom koji obavlja, dok je televizija za koju izveštava ocenila kao mogući pokušaj zastrašivanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lj

    01:12 // 11. 4. 2019.

    OCAJNO SUSTVO je uzrok svig zala.
    Umesto da sude po zakonu i pravicnosti sude po dubini dzepova klijenata i politickog polozaja. Kada to iskorenimo ona ce biti uredjena pravna drzava..
    Prvo METLA u sudstvu pa onda na dole.

  • Tivat

    19:45 // 10. 4. 2019.

    Ma,i da ga nadju!Strukture vlasti ce gurnuti u fijoku.

  • Неверни Тома

    16:05 // 10. 4. 2019.

    Зашто су елементи "fake news" толико заступљени?

    Ах да... ЦН Н1...

    a sad redakcija i brisanje komentara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: