Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 15. 6. 2010.

| Društvo

Policija još traži otmičara bebe

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

Iako niška policija i dalje utvrđuje okolnosti pod kojima se osamnaetsomesečni Filip F. iz sela Veliki Krčimir kod Gadžinog hana u nedelju našao pet kilometara od kuće u podnožju Suve planine, porodica ovog mališana, uverena je da je beba bila odvedena iz dvorišta.

Mali Filip je hospitalizovan na Dečijoj klinici u Nišu, a roditeljima je rečeno da će verovatno danas biti pušten kući, u kojoj dečak živi sa dekom, ocem Dejanom, majkom Jelenom i trogodišnjom sestrom, Anđelom. Najbliži srodnici malog Filipa su juče saslušani u policiji. Otac Dejan F. kaže da je u periodu od izlaska iz kuće do nestanka iz dvorišta proteklo 15 minuta.

- Voleo bih da pogledam u oči tome koji mi je odveo dete u šumu. Ja sam limarski radnik i često nisam u selu već na građevinskim objektima gde postavljam oluke. Nikome se do sada nisam zamerio. Sa nekim komšijama živim u slozi, a s nekima sam na “zdravo, zdravo”. Načuo sam malopre preko telefona da su neke žene iz sela čule Filipa da je krenuo za ovcama putem prema šumi. Ko zna? Očekujem da policija sve razreši - kaže Filipov otac Dejan.

Majka zatočenog dečaka u šumi, Jelena koja je u osmom mesecu trudnoće kaže da joj je teško pao nestanak sina.

- On se često igra u dvorištu. U jednom trenutku posle podne, kada sam izašla da ga vidim, zvala sam ga nekoliko puta, ali ga nije bilo. Tada smo alarmirali sve da ga pronađu. Dete je malo pa zato sumnjam da je samo moglo da se udalji od kuće pet kilometara. Osećala sam se strašno. Pa, kako da se čovek oseća kada mu ga nema dete toliko sati? Kada sam ga videla da je živ i zdrav bila sam presrećna. Tačno je da ima raznoraznih ljudi, ali nikoga ne mogu da optužim jer nikoga u dvorištu nisam videla da mi je odneo dete. Pri kraju trudnoće sam, vrućina je strašna i od stresa se jedva držim na nogama - priča Jelena F.

Roditelji su prijavili nestanak deteta oko 16 sati u subotu kada je počela potraga meštana, žandarmerije i inspektora za krvne i seksualne delikte u niškoj policijskoj upravi koji su ga pronašli skrivenog u žbunju posle 16 sati potrage odnosno u petak oko 8 sati ujutru.

Najzaslužniji u ovoj akciji bili su inspektori Milan Ilić, Bojan Denić i Mirjana Blagojević koji nisu odustali da pola dana i cele noći traže uplakanog dečaka koji je bio izgreban od šiblja i izujedan od krpelja.

Prema rečima ovih policajaca, beba je bila prekrivena lišćem u jednom žbunu, a bili su presrećni kada su ga pronašli. Jedan od policajaca je rekao da bi se do tog mesta teško probio odrastao čovek zbog nepristupačnosti terena. Kada su Filipa vratili u selo, dečak je odmah jako zagrlio oca.

Mesto “Čukalj” udaljeno je od Filipove kuće blizu pet kilometara i prava je misterija kako se beba koja je prohodala pre dva do tri meseca našla na tom mestu. Trag koji je naveo policajce da se dete nalazi na jednom brdu dao je pastir. On je čuo dečiji plač u jednom od pravaca u planini, a pronađena je usput i dečija patikica.

Jelenina majka, Bosanka živi u Zaplanjskoj toponici, ali je odmah dojurila u Krčimir kada je čula da joj je nestao unuk.

- Plakali smo od sreće kada smo videli dete. Katastrofu smo svi doživeli. I Filip u šumi tokom noći i mi kući. Mi mislimo da je dete nošeno. Nije ono moglo sa tako krhkim nogicama da se probije kroz šiblje. Sreća je prava što nisu naišli vukovi i divlje svinje - kaže Bosanka.

Ujak malog Filipa, Dragan Petković kaže “da je dete bilo ukradeno, ali krivca poimenično ne može precizira kao ni motiv eventualnog krivca koji je malog Filipa odveo u šumu".

- Svi smo krenuli u potragu. I moj otac, ja, ma svi. Nije bilo veće sreće kada sam ga video, a imao sam utisak da je bio srećan što vidi poznata lica, pa kako i ne bi kada je toliko sati bio sam u mračnoj šumi - ističe Petković.

Policajci istražuju nestanak deteta

U niškoj Policijskoj upravi saznajemo da inspektori utvrđuju da li je bilo krivičnog dela.

- Kada budemo saznali okolnosti pod kojima se dečak našao na planini, preduzećemo mere, ali sada ne možemo da budemo sudije pre utvrđenih činjenica - kazali su nam u niškoj Policijskoj upravi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: