Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:13, 19. 7. 2018.

| Društvo

Policija nema prijave da se u Nišu neko predozirao ekstazijem

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
ekstazi
Vlada Srbije krenula u kampanju protiv narkomanije; foto: flickr.com/Tanija Halil

Nakon smrti četvoro tinejdžera u severnim krajevima naše zemlje i upozorenja iz Ministarstva zdravlja da se u Srbiji pojavio vrlo jak ekstazi čija je jedna tableta smrtonosna, iz niške Policijske uprave su kazali da nemaju prijave da se iko u Nišu u poslednje vreme predozirao od ove sintetičke droge.

Na pitanja da li je poznato da se i u Nišu pojavila droga koja ubija tinejdžere širom Srbije, "ekser" koji je višestruko jači od onih koji su dosada postojali na srpskom tržištu, iz policije su odgovorili da poslednjih desetak dana nije bilo prijava da se neko predozirao, niti da je iko umro zbog uzimanja ekstazija. Policijska uprava Niš Nema prijava da se neko predozirao ekstazijem; Foto: Arhiva JV

Nije bilo prijava da se tako nešto dogodilo - rečeno je kratko iz policije.

Inače, Vlada Srbije formirala je početkom jula Komisiju za borbu protiv narkomanije u školama, koja bi trebalo da radi na podizanju svesti kod dece o štetnosti upotrebe narkotika, a predsednik je sam minstar zdravlja Zlatibor Lončar.

Pored aktivne medijske kampanje koja je sprovedena pred novosadski festival EXIT, timovi stručnjaka bi, kako je najavljeno, trebalo da obilaze decu u školama, gde je planirano i emitovanje edukativnih filmova.

Stručni timovi sastavljeni od psihijatara, psihologa, policajaca, tužilaca i stručnjaka drugih profila, posećivaće osnovne i srednje škole širom zemlje, kao i druge ustanove namenjene omladini, i u direktnom razgovoru sa đacima predstavljati po zdravlje pogubno dejstvo narkotika, kroz prikazivanje realnih, necenzurisanih snimaka koji prikazuju posledice uzimanja droge, i to kako po njihove konzumente, tako i po njihove porodice i prijatelje - navodi se u saopštenju sa sednice Vlade.

Trenutno su školarci na rasputu, a kako saznajemo u Školskoj upravi Niš, još nisu zvanično dobili informacije o početku bilo kakvih aktivnosti u školama.

Inače, u poslednjih mesec dana, od ekstazija su umrla dva tinejdžera iz Beograda, jedna devojka kod Petrovca i mladić iz Bačke Palanke. Trovanje ekstazijem koji je petostruko jači od uobičajenih počelo je u Velikoj Britaniji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cccccccc

    23:31 // 19. 7. 2018.

    Ali ima podatke o korisnicima i dilerima... Pa malo li je....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: