Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 21. 9. 2021.

| Društvo

Policija nema službene beleške iz udesa u kojem je gradskom "škodom" učestvovala i gradonačelnica Niša

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
skoda
"Škoda" slupana, a kako se sve desilo i dalje se ne zna; foto: čitalac

Policijske uprave u Nišu i Zaječaru nemaju službene beleške-zapisnike iz saobraćajnih nezgoda na teritoriji koje pokrivaju, a u kojima je učestvovala službena “škoda” koju je vozila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona kaže da ni njoj nije dostavljen zapisnik sa mesta nezgode, iako je ranije rekla da je udes u kojem je učestvovala bio lančani i da je policija izvršila uviđaj.

Udes se, prema rečima Sotirovski, dogodio 8. jula oko 11 sati u trenutku kada je putovala u Sokobanju na konferenciju koju je organizovala Stalna konferenicija gradova i opština - SKGO.

Ovo je potvrdio i SKGO, a sudar je, kako je rekla, bio lančani. Ona je bila za volanom službene “škode”. Novinarima je rekla da nigde nije putovala privatno i da je policija sačinila zapisnik.

Međutim, službenu belešku iz udesa u kojem je učestvovala “škoda” gradonačelnice Niša niška policija ne poseduje.

S tim u vezi, obaveštavamo Vas da ovo Ministartsvo ne poseduje tražene službene beleške - piše u odgovoru niške policije.

Od PU Niš su tražene sve beleške za potencijalne udese u kojem je učestvovala pomenuta “škoda” u periodu od 1. juna do 20. jula ove godine na teritoriji koju oni pokrivaju. Isti zahtev je poslat i Policijskoj upravi u Zaječaru, s obzirom na to da se udes dogodio na putu za Sokobanju, ali odgovor je bio sličan.

Na području Policijske uprave u Zaječaru sa pripadajućim policijskim stanicama Knjaževac, Boljevac i Sokobanja utvrđeno je da u periodu od 1. juna do 20. jula 2021. godine nije evidentirana saobraćajna nezgoda vozila “škoda”, tip “superb” reg. oznake NI205-RR - piše u odgovoru.

Gradonačelnica je dodatno upitana da dostavi svoju kopiju zapisnika ili Evropski obrazac ukoliko je sačinjen na licu mesta, ali rekla je da ni ona ne poseduje zapisnik, jer joj nije dostavljen.

Ranije je sumnju da je gradonačelnica “škodu” vozila privatno izrazila Stranka slobode i pravde u svom saopštenju.

Građani Niša imaju pravo da znaju ko zloupotrebljava njihovu imovinu u privatne svrhe. Pomešali su javnu i privatnu imovinu i apsolutno sve tretiraju kao svoje. Mogu kako hoće, ali ne mogu dokle hoće! Bahatost niških naprednjaka prešla je sve granice i jednom će morati da odgovaraju za sve! - pisali su iz SSP-a.

Podsetimo, iz ove stranke su spekulisali i sa načinjenom štetom na autu od 400.000 dinara.

Sotirovski je u izjavama sve to demantovala rekavši da je auto u voznom stanju, kasko osiguran i da je na popravci u Čačku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igy

    22:24 // 22. 9. 2021.

    Zašto vitez vozi sam?

  • milos

    13:16 // 22. 9. 2021.

    a gde je pecat..

  • Pera Perić

    11:11 // 22. 9. 2021.

    Kasko osiguran, šteta naplaćena od osiguranja bez zapisnika policije o uviđaju?

    A mi smo veverice...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: