Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 11. 4. 2018.

| Društvo

Policija "okupirala" parking i trotoare kod Parka Svetog Save

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Parking policija
Stanari kažu da nemaju više mesta gde da ostave kola; Foto: čitalac

Policijska stanica koja je pre nekoliko godina otvorena kod Parka Svetog Save uzrokuje probleme sa parkiranjem građanima koji žive u Ulici Pariske komune. Kako kažu, osim što su veliki deo parking prostora zauzela službena vozila, policajci ostavljaju i privatne automobile na parking policijske stanice, ali i na trotoarima u okolini zgrada.

Nekoliko građana se javilo redakciji Južnih vesti da ukaže na “otimanje” parkinga u Ulici Pariske komune od strane policije. Ovakve postupke opisali su kao bahate, jer kako kažu, svakoga dana stanarima ostane sve manje mesta da ostave svoje automobile. Parking policija Foto: čitalac

Osim toga, stanica se nalazi preko puta Opštine Medijana, pa oni koji su samo u poseti ovoj instituciji često nemaju gde da parkiraju zbog službenih belo-plavih automobila.

Građani tvrde da, osim što je veliki deo javnog parkinga pripao policijskoj stanici i policijska mesta jasno naznačena, službenici tu parkiraju svoja privatna vozila, dok se službeni automobili ostavljaju na parkingu za stanare. Dodaju i da se privatna vozila nepopisno parkiraju u okolini zgrada, ali da u tom slučaju ispod šoferšajbne ostave neki znak po čemu bude jasno da je u pitanju auto policijskog službenika.

Dakle otimaju parking u Pariske komune. Parkiraju službena vozila na mesta koja plaćaju stanari, a svoja privatna vozila parkiraju na službeni parking ili se nepropisno parkiraju na pešačkom na pola metra od raskrsnice ili zagrade kontejnere i ostave neki đavo na kome piše policija. Jelkica u obliku policijske značke je znak raspoznavanja - kaže jedan od stanara.

Auto policija Građani tvrde da policajci svoje automobile ostavljaju na trotoarima, ipred pešačkog; Foto: čitalacIako su nepropisno parkirani, stanari dodaju da nikada nisu videli pauka da odvozi ova kola sa trotoara i smatraju da je to upravo zbog toga što je reč o vozilima čiji su vlasnici policajci.

Pored svega toga, policajci svojim privatnim vozilima se parkiraju na zabranjenim mestima, ali takozvani "pauk" ne sme da ih dira. I sada se stanari zgrada u ovoj ulici pitaju gde da parkiraju svoja vozila - rekao je drugi građanin.

Stanari zgrada u Ulici Pariske komune kažu i da na službenom parkingu policije koji je nekada bio javan stoje neispavna službena vozila, koja se ne miču mesecima. policija parkirana kola Foto: čitalac

Pre nekoliko dana su im dodeljena još tri mesta nauštrb stanara. Neispravni službeni im stoje na parkingu godinu dana. Skupština stanara je probala da razgovara s njima, ali bez uspeha - dodaje Nišlija.

Iako je novinarka pre skoro mesec dana Policijskoj upravi Niš ukazala na ovu situaciju i poslala pitanja mejlom, još nema odgovora. Zbog toga je i dalje nepoznato koliko je službenih vozila u ovoj stanici, kao i koliko parking mesta im je namenjeno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    10:25 // 12. 4. 2018.

    Policiju da izmeste po kasarnama, a patrolni sektor (auto sa policajcima) strateški da razmeste po raznim punktovima na ulici. Gde su patrole-pešaci?

    • Jelena

      09:18 // 16. 4. 2018.

      pa nemojte tako, kako će da pešače ili ne daj Bože da potrče za nekim!?!?

  • MM

    00:19 // 12. 4. 2018.

    Policija je okupirala pola ulice Nade Tomić, deo Svetozara Markovića i Karadžićevu.
    Zašto im je to dozvoljeno?

  • Neverovatni

    23:06 // 11. 4. 2018.

    Samo sam čekala kad ćete da opletete po policiji...kad ne znate šta ćete vi pljujete policiju... Kada bi vam doveli prinudnu upravu u sve sfere da vam se puši od pravila i poštovanja ...
    Niš nikad neće biti grad na nivou dokle pljujete, pljuvači... Nikad i ništa vam neće valjati. Grozota.

    • Alex

      10:18 // 12. 4. 2018.

      Kakva prinudna uprava? O čemu vi govorite?! Oni su tu zbog nas, a ne obrnuto. Policijski funkcioneri i sudstvo je trulo i normalno je da se kritikuju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: