Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 2. 12. 2014.

| Društvo

Policija opet nepropisno parkira

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
policija
Policija nepropisno parkirana

Na parking mestu obeleženom za osobe sa invaliditetom ispred Filozofskog fakulteta u Nišu krajem novembra bilo je parkirano vozilo policije.

Slika koju je zabeležio jedan Aleksinčanin u Ulici Ćirila i Metodija u Nišu mogla bi da se stavi u rubriku “već viđeno”.

Policijsko vozilo na parkingu za invalide ili nepropisno parkirano, nažalost, nije retka pojava u Nišu.

Šta je ovog puta nateralo policijsku patrolu da se parkira na tom mestu nije poznato, ali je činjenica da su na pomenutom parkingu samo dva mesta obeležena žutom bojom, a da su policajci taj broj svojim nepropisnim parkiranjem prepolovili.

- Umesto da svojim ponašanjem predstavljaju primer građanima kada se radi o poštovanju propisa, snage reda i zakona ugrožavaju prava onih najosetljivijih društvenih grupa - kaže Aleksinčanin koji je uslikao nepropisno parkiranje.

nepropisno Parkiranje na mestu za OSI nije retkost. Ovako je bilo krajem avgusta, arhivska fotografijaPodsetimo, fotografije čitalaca o nepropisnom parkiranju policajaca i komunalnih policajaca u redakciju stižu maltene svaki dan. Međutim, nepropisno parkiranje nije strano ni javnim funkcionerima.

Kako su "Južne vesti" pisale, u avgustu je svoj privatni automobil na popločanom trotoaru u samom centru Niša, baš na stazi za slepe parkirao i gradonačelnik Zoran Perišić.

On se zbog toga izvinio građanima, a pod pritiskom javnosti platio kaznu, ali i dao novac u humanitarne svrhe.

Dva meseca nakon toga, na trotoaru u Ulici Nikole Pašića, takođe u centru grada, zatečen je privatni automobil narodnog poslanika SPS iz Surdulice Novice Tončeva.

Tončev je tada objasnio da nepropisno parkiranje ne smatra svojom, već odgovornošću svog vozača.

Poslednji u nizu funkcionera koji bahato parkiraju je i lider odbornika SPS-a u Skupštini Grada Igor Novaković, koji je svoje kršenje zakona opravdao “protivzakonitim naplaćivanjem parkinga niškog Parking servisa”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan.m

    23:45 // 2. 12. 2014.

    Takodje neretko ispred stanice saobracajne policije u centru Pirota parkiraju sluzbena i privatna vozila tako da blokiraju trotoar. Bahati, nevaspitani korumpirani.

  • ivan.m

    23:44 // 2. 12. 2014.

    Svuda,su isti bahati i arogantni. U Pirotu, vozeci svoja privatna vozila ne postuju pesacke prelaze, ne postuju pravo prvenstva u raskrsnici. Sluzbena vozila parkiraju na vidno obelezenim trotoaru.

  • Stam Bolac

    14:34 // 2. 12. 2014.

    K'o traktor...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: