Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 21. 7. 2022.

| Društvo

Policija otkriva uzrok čestih nezgoda u Knjaževačkoj - vozači ne propuštaju pešake, građani traže ležeće policajce

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
knjaževačka002
Knjaževačka nebezbedna za pešake; foto: M. Z.

Od početka godine, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u Knjaževačkoj ulici oborena su 4 pešaka i to na pešačkom prelazu. Građani redovno apeluju na nadležne da pojačaju signalizaciju i postave ležeće policajce, ali reakcije za sada nema.

O nezgodama u Knjaževačkoj uici Južne vesti pisale su u više navrata, a građani već godinama apeluju na nadležne da reše problem čestih udesa i prebrze vožnje u toj ulici. knjaževačka01 foto: M. Z.

Prebrzo voze, ne staju na pešačkom, jure i ne koče. Često se dešavaju nezgode ili da obore nekog pešaka. Ležeći policajci su neophodni kako bi se saobraćaj usporio - kaže stanarka.

Iz policije saopštavaju da rade sve iz svoje nadležnosti kako bi povećali nivo bezbednosti, kao i da su od početka godine dva pešaka lakše i dva teže povređena.

Uzrok svih ovih saobraćajnih nezgoda je nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu. Saobraćajna policija preduzima sve mere iz svoje nadležnosti kako bi povisila nivo bezbednosti u Knjaževačkoj ulici, što podrazumeva svakodnevne kontrole i sankcionisanje svih koji čine prekršaje, a posebno vozača koji ne poštuju prvenstvo prolaza pešaka na pešačkom prelazu, kao i pešaka koji nepropisno prelaze ulicu - navode iz policije.

Oni ističu da postavljanje signalizacije nije u njihovoj nadležnosti, već upućuju na Gradsku upravu za komunalne delatnosti inspekcijske poslove, odakle se čeka na odgovor.

Prema ranijim informacijama dobijenih iz policje, 2021. godine u toj ulici evidentirana je 21 saobraćajn nezgoda, a duplo više, odnosno 42, evidentirane su godinu dana ranije. Osvom neprijatnom iskustvu svedočila je i jedna Nišlijka, koja tada istakla da pojedini vozači bez obzira na semafore i pešačke prelaze ne usparavu, te je ulica posebno nebebedna za starije i slabo pokretne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Petrovic

    13:18 // 21. 9. 2022.

    Kao u okolnim zemljama obelezite pesacke macijim ocima i jarkom bojom, dodajte osvetljenje, i mirna glava!

  • Limun

    16:11 // 23. 7. 2022.

    Knjaževačka je najsporiji bulevar i bez ležećih. Od Nitexa do Njegoš škole ograničenje 30 na sat pa semafor. Od škole ka pošti, deset slabo uočljivih pešačkih. Kod Rodića opwt semafor. Kod Proleterske opet semafor, ma sto prelaza i vozačima se smuči da stalno koče. Zato su nervozni i zato pešake seku. To su vozači koji obično voze bolja kola pa se mangupiraju.

  • Naissus

    17:30 // 22. 7. 2022.

    Imam ja najbolji predlog. U celom gradu postaviti lezece policajce na svakih 500 - 1000 metara i onda policija nece morati da radi svoj posao ali ce i dalje da prima platu iz budzeta. E moje ovce, moje ovce ... Pa jel toliko ne shvatate da postavkom lezecih policajaca, smanjujete posao saobracajnoj policiji, koja i ovako ne radi nista?? Jel vam stvarno nista nije jasno!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: