Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 16. 10. 2014.

| Društvo

Policija patrolira oko škole

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
oskr
Veći broj policijskih vozila oko škole, foto: kolerasic.edu.rs

Nakon što su prošle nedelje nepoznate osobe decu pokušale da namame u kola, policija je povećala kontrolu oko niške Osnovne škole "Kole Rašić", a direktor Saša Tončev kaže da su deca u dvorištu i školi sigurna.

Kako kažu u niškoj policiji, u čitavu priču se uključilo Odeljenje za suzbijanje maloletničke delikvencije i intenzivno se radi na slučajevima koji su prijavljeni prošle nedelje.

Područje Osnovne škole “Kole Rašić” i veća zona oko škola se obezbeđuje. Za sada, drugih zvaničnih informacija nema - kažu u Policijskoj upravi u Nišu.

Roditelji sa kojima smo razgovarali primetili su veći broj policijskih vozila oko škole, a kako kažu, i sami su se organizovali.

Vodimo i čekamo decu “na smenu”. Komšija vodi, ja vraćam. Uvek je neko sa njima kada su van školskkog dvorišta - pričaju roditelji.

Za večeras je u ovoj niškoj školi zakazan vanredni roditeljski sastanak, ali direktor Saša Tončev kaže da glavna tema nije bezbednost i dodaje da u školi i školskom dvorištu roditelji nemaju razloga za brigu.

Tema sastanka su ekskurzije zbog izmena oko javnih nabavki i slično. Razgovaraćemo naravno i o bezbednosti, a o tome inače pričamo na svakom sastanku, ali i individualno sa decom. U samoj školi nije bilo nikakvih događaja, sve je bezbedno i nikakvih problema nije bilo - kaže Tončev.

Podsetimo, nepoznate osobe su nekoliko puta prošle nedelje uznemiravale učenice nižih razreda kada su izlazile iz škole, a čak su im nudili i prevoz do kuće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • majka ucenice

    14:00 // 17. 10. 2014.

    Biljana, nije tacno to sto navodite. Deci kod OS Kole Rasic je nudjena voznja i slatkisi, a kod Mika Mladenovic nije bilo tako. Policija patrolira i radi svoj posao. Proverite pa iznosite tvrdnje

    • родитељ

      08:44 // 20. 10. 2014.

      И код ОШ "С.М.-Мика" је био покушај намамљивања деце у ауто и њиховог праћења. То се дешавало пар дана узастопно, па их је полиција пронашла (у петак). Шта је даље било,молим ЈВ да истраже и обавесте!

  • milan

    11:16 // 17. 10. 2014.

    Biljana to nije rešenje da se deca dovode i odvode iz škole, već da se pojača budnost nadležnih organa oko škola, a i šire!!!!

  • sladjana

    08:44 // 17. 10. 2014.

    Sta je sa ostalim skolama? Valjda se podrazumeva da policija u civilnom odelu treba ispred skola. Pojacati nadzor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: