Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:09, 11. 3. 2019.

| Društvo

Policija pojačava kontrolu korišćenja pojasa i vožnje dece

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
saobracajna policija
Kontrole deo međunarodne akcije; foto: A. K.

Ove sedmice, od 11. do 17. marta, saobraćajna policija pojačano će kontrolisati korišćenje sigurnosnog pojasa i načina na koji se prevoze deca u vozilima, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pojačana kontrola deo je međunarodne akcije u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL - Mreže saobraćajnih policija.

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način - kažu u MUP-u.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Srbiji je oko 83 %, a na zadnjim sedištima 12 %. Podaci Agencije pokazuju i da oko 52 % roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Iz MUP-a saopštavaju da je od početka godine u svojstvu vozača ili putnika poginulo 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dozlogrdili narodu

    22:52 // 11. 3. 2019.

    Mora da se plate nove Skode.Sramota kako se uteruju pare u budzet.Imaju kvotu koliko moraju da kazne za smenu.Sto nisu kupili domaci Fijat jeftiniji.

  • nisliski mohikanac

    13:35 // 11. 3. 2019.

    sedista za decu su super stvar ali je problem u razmazenim roditeljima koji I decu isro uce I onda mora globa da radi,kao I za sve ostalo.

  • Naissus

    11:22 // 11. 3. 2019.

    Pojas je posebna prica. I stiti i ne stiti. Kod vozila gde postoji blokada, usled saobracajne nezgode, pojasevi se blokiraju kao i vrata pa niti moze da se odveze pojas niti da se pobegne iz vozila. Vozace treba kaznjavati, iznad svega, zbog brzine. Narocito u naseljenim mestima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: