Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:18, 16. 7. 2010.

| Društvo

Policijska zaštita za leskovačkog novinara

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Radio Leskovac

Nezevisno udruženje novinara Srbije zatražilo je policijskju zaštitu za novinara Radio Leskovca, Dragana Marinkovića, kome su javno upućene smrtne pretnje.

U pismu koje je prosleđeno ministru unutrašnjih poslova, navodi se da je leskovačkom novinaru pretio vlasnik vozila čiji je snimak vožnje Marinković objavio na svom blogu, gde se vidi kako jedan vozač juricentralnim gradskim ulicama, izvodi akrobacije i izaziva strah pešaka, a na jednom od snimaka vozač nedozvoljenom brzinom prolazi pored zgrade Policijske uprave u Leskovcu.

Vlasnik autobolila je, posle objavljivanja snimka, Marinkoviću uputio poruku: "Šta koga boli **** kako vozim. Taj koji je pokrenuo temu, na sledećem će se snimku voziti u gepeku vozila istog vozača, to ja obećavam".

NUNS očekuje da policija identifikuje nasilnika i da protiv njega preduzme odgovarajuće mere.

Radio Leskovac nije danas u svojoj centralnoj informativnoj emisiji objavio pismo NUNS-a upućeno MUPu povodom pretnji njihovom novinaru.


Leskovačka policija saopštila je da je identifikovala osobu za koju sumnja da je novinaru Draganu Marinkoviću pretila smrću.

U saopštenju se navodi da je reč o Aleksandru M. (23), iz Leskovca.

On je 14. jula putem sajta web016 uputio novinaru poruku preteće sadržine, koja je izazvala strah i uznemirenje novinara. Protiv osumnjičenog Aleksandra M. podneta je krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: