Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 20. 6. 2019.

| Društvo

Policijske beleške iz Doljevca - Babić se ne pominje, put bio klizav, brzina velika

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
udes
Policija konačno dostavila beleške; foto: A. Kostić

Sakriveni važni podaci, velika brzina, maglovito jutro, klizav put i "škoda superb" koja je izaziva nesreću na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara ove godine, u kojoj gine 52-godišnja žena - to se vidi iz službenih beleški policajaca koje su nakon nekoliko meseci čekanja konačno dostavljene novinarima. Da li je "škodom" upravljao direktor Koridora Zoran Babić, o čemu se u javnosti spekuliše, iz dostavljene dokumentacije se ne saznaje.

Posle nekoliko meseci čekanja i naloga Poverenika da se beleške dostave, novinarima Južnih vesti stiglo je njih 9. Sve su povezane sa nesrećom u Doljevcu, a sačinjene su na licu mesta, u Kliničkom centru i Policijskoj upravi Niš.

One potvrđuju da su u udesu učestvovala 3 vozila - “škoda superb”, “opel astra” i “folksvagen pasat”.

beleska-ocevidac-foto-JV Prema izjavama očevidaca na samoj naplatnoj rampi, kako piše u jednoj belešci, nesporno je da je “škoda” izazvala udes.

Nalazila sam se u kabini N3 naplate putarine Doljevac. Jedno vozilo je odlazilo sa kanala, a drugo je stajalo. Odjednom se čuo jak udarac. Kada sam izašla napolje videla sam da ima povređenih lica. Vozilo “škoda” je udarilo vozila koja su bila u kanalu - rekla je policiji 31-godišnja devojka.

Da je auto naleteo na njih dok su plaćali putarinu, potvrdio je i vozač “opel astre”.

Sa suprugom smo spremali novac da platimo i odjednom dok sam uzimao novac od supruge pogledao sam u retrovizor i video da se vozilo iza nas približava velikom brzinom. Osetili smo veoma jak udarac u zadnji deo. Od siline udarca nabacio me na vozilo ispred sebe koje je već krenulo i udario sam u njegov zadnji deo - izjavio je vozač “opela”.

Identiteti svih koji su davali izjave su sakriveni, verovatno zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, pa je tako sakriven i identitet vozača “škode” koji je priznao da je naleteo na automobile koji su bili u kanalu za plaćanje putarine. Vozaču "škode" u belešci je sakriveno ime, matični broj, pa čak i zanimanje, iako zanimanja ostalih koji su davali izjave nisu "zamagljena".

Bila je gusta magla kada sam uočio vozila koja stoje na naplatnoj rampi. Počeo sam da kočim, ali zbog klizavog puta nisam uspeo da ukočim na vreme. Napominjem da je kolovoz bio klizav sa poledicom i prednjim čeonim delom udario sam u zadnji deo vozila “opel astra” - ispričao je vozač policiji.

beleska-tuzilac-foto-JV

Mnogi su spekulisali i postavljali pitanje zašto je “škoda” prva uklonjena sa mesta nesreće. Kako se vidi u beleškama, to je urađeno po usmenom nalogu dežurnog tužioca Milice Jovović.

Dežurni tužilac je dala nalog za vršenje obdukcije tela ………….. i nalog za vršenje kontrolnog tehničkog pregleda za sva vozila koja su učestvovala u saobraćajnoj nezgodi i dala usmeni nalog da se putničko vozilo marke “škoda” reg. br BG ………… izuzme sa lica mesta radi veštačenja - piše u jednoj belešci.


Šta možemo da zaključimo iz dostavljenih beležaka?

beleska-vozac-foto-JV

U istoj izjavi u kojoj vozač priznaje da je udario u “opel”, navodi i da se sa njim neko vozio na zadnjem sedištu.

Sa mnom u vozilu na zadnjem sedištu nalazio se ………. - piše u belešci.

Ostaje enigma ko se nalazio na zadnjem sedištu, jer je taj podatak sakriven. Možemo samo da pretpostavimo da je tu bio Zoran Babić, jer je on, kako su ranije tvrdili u Tužilaštvu, njima dao izjavu da je u vreme nesreće spavao na zadnjoj klupi.

Ime se ne vidi ni u belešci iz Urgentnog centra u kojoj se takođe pominje osoba sa zadnjeg sedišta.

U istom vozilu u svojstvu suvozača nalazilo se lice …………. drugi podaci nedostupni zbog hitnosti u ukazivanju pomoći i zbrinjavanju povreda - piše u belešci.

beleska-urgentni-foto-JV Da Babić nije bio za volanom može da se zaključi i iz podataka o samom vozaču “škode”. I pored toga što su sve informacije o njemu sakrivene, piše da je rođen u Beogradu. Prema svim dostupnim informacijama, još aktuelni direktor Koridora Srbije rođen je u Vrnjačkoj Banji, pa može da se pretpostavi da nije reč o Babiću.

Inače, u Tužilaštvu su ranije rekli da je za volanom “škode” bio D. S, ali u beleškama nisu dostpni čak ni inicijali.

Podsetimo, upravo se Babićev vozač sumnjiči kao odgovoran za nesreću u Doljevcu, a nakon što je uhapšen, Osnovni sud ga je pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Južne vesti su utvrdile da auto koji se "zakucao" u dva automobila na naplatnoj rampi i u kome je bio Babić nije vlasništvo Koridora. Reč je o "škodi superb" koju je bugarska firma Trace kupila Koridorima - što je bio uslov za posao na izgradnji Koridora 10.

Iako zvaničnih podataka još nema, na osnovu objavljenih snimaka, dostupnih informacija i tumačenja saobraćajnih veštaka, Južne vesti izračunale su da je Babićeva "škoda" poslednjih 16 minuta pre nesreće išla najmanje 217 km/h.

Inače, institucije su uglavnom zatvorene po pitanju ovog slučaja, a Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek nakon što bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora. Predsednik SNS Aleksandar Vučić ga je nedavno kritikovao zbog letovanja na Brionima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    12:19 // 22. 6. 2019.

    Brioni mesto za zaborav i opustanje uz muflone i druge egzoticne zivotinje,mesto za golf(verovatno mu butna kost zarasla pa je ovo deo rehabilitacije ).Brioni su i mesto moci,nekada se odavde rukovodilo.A AV izgleda ljubomoran pa salje kritike svom pulenu i pita ga koji ga je vazduhoplohov vozio.Juce smo culi,kao da je i on bio u kolima,da je gledao video zapis i da ovaj nije vozio,abolirao ga.

  • nisliski mohikanac

    00:16 // 21. 6. 2019.

    neka je sve tacni,zasto nije podneta optuznica za tog vozaca od januara ako je slucaj cist ko sto kazu?onda bi babic bio cist I gotovo.

  • Bane Koridor (dil sklopljen)

    15:31 // 20. 6. 2019.

    Jel vam nije jasno ? Izostali su komentari ABC i MEDIJANKE. Zbog cega ? Pa to su Banetovi botovi.Nada da se nesto menja su JUZNE VESI.Dogobor-Izdaja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: