Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 25. 12. 2017.

| Društvo

Poligon niške kasarne i Asambair u Vranju moguće lokacije jeftinih stanova

Autor:J. A. i I. M.Izvor:Južne vesti
zgrade
Zgrade sa jeftinim stanovima i u Nišu; Ilustracija; foto: V. M.

Od 3 lokacije koje su bile u opticaju u Nišu, kako kaže gradski većnik Mihajlo Zdravković, predloženo je da se jeftini stanovi grade na poligonu uz kasarnu “Knjaz Mihailo”, gde bi trebalo da bude izgrađen novi deo Somborskog bulevara. U Vranju će se stanovi za vojsku i policiju, kako kaže gradonačelnik Slobodan Milenković, najverovatnije graditi u naselju Asambair.

Gradnja jeftinih stanova bi, prema najavama, trebalo da počne u prvoj polovini naredne godine, a stigli su i predlozi mogućih lokacija.

U Nišu su u igri bila naselja Ledena stena i Stevan Sinđelić, kao i još neizgrađeni deo bulevara, navodi većnik Mihajlo Zdravković, ali se Grad ipak odlučio za novi deo Somborskog bulevara koji je nedavno počeo da se gradi. Plan je da se stanovi izgrade na poligonu pored kasarne.

Nakon detaljnog razmatranja planske dokumentacije i imovinske strukture, predložen je poligon uz kasarnu "Knjaz Mihailo", koji je GUP-om predviđen za namenu stanovanje srednjih gustina. Kasarna i dalje ostaje - kaže Zdravković.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, u Nišu je plan da se izgradi oko 2.000 stanova koje će da koriste vojska, policija i službe bezbednosti. Oni u saopštenju navode da je im Grad Niš prvobitno predložio da to bude prostor kasarne “Knjaz Mihailo”.

Međutim, nakon ovog predloga stigla je informacija da se na ovoj lokaciji nalazi arheološko nalazište koje bi usporilo ili onemogućilo izgradnju - navode u Ministarstvu.

Ipak, zasad ostaje nejasno hoće li Ministarstvo prihvatiti predlog Grada da se jeftini stanovi grade u blizini kasarne. Novinari očekuju odgovore na pitanja koja su im poslata na mejl.


Vranjanci predložili naselje Asambair za izgradnju jeftinih stanova

Resornom Ministarstvu su Vranjanci predložili čak 6 lokacija na kojima bi stanovi mogli da se grade, a kako kaže gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, to su naselja Asambair i Viktor Bubanj. Izvesno je, dodaje, da će zgrade biti sagrađene u donjem delu grada, odnosno u pomenutom naselju Asambair.

Osim drugih prednosti ove lokacije važno je bilo i to što u naselju postoji škola i vrtić – kaže Milenković.

Koje će parcele biti opredeljene za gradnju, kaže Milenković, biće poznato naknadno, kada budu dogovoreni svi detalji.

U Vranju će se izgraditi više od 800 stanova, navode u Ministarstvu građevinarstva, koje će koristiti vojska i policija.

Tim potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović će, kako navode, odmah posle novogodišnjih praznika predložiti Radnoj grupi za gradnju stanova zvanične lokacije na kojima treba da počne izgradnja.

Podsetimo, kako je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vojnici, policajci, mladi naučnici i bračni parovi će moći za 450 evra po kvadratu da kupe stanove u Nišu. Najavio je i da će gradnja jeftinih stanova u Nišu i Vranju početi na proleće, a prvi će moći da ih koriste pripadnici vojske, policije i Bezbednosno-informativne agencije.

Predsednik Vučić je ovu akciju izgradnje stanova najavljivao i pre 3 godine, tada kao premijer, ali do danas nijedan stan nije izgrađen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bruno

    21:20 // 25. 12. 2017.

    Kasarne i treba izmestiti iz naseljenih mesta, i napraviti vojne baze kao u normalnim zemljama, a ne u sred mesta.

  • jura motach

    21:03 // 25. 12. 2017.

    A da li je diskriminacija da samo zaposleni u odredjenim oblastima dobiju stanove po smanjenoj ceni? Sumnjam da se i to da se desi ali bih voleo da znam da li je to neka vrsta diskriminacije koja je po ustavu zabranjena.

  • Nishlija

    19:21 // 25. 12. 2017.

    Da li postoji drzava gde je diktatura da vojska, policija i spijunske organizacije nemaju privilegije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: