Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 29. 12. 2020.

| Društvo

Polomljena jedna od uličnih biblioteka u Vranju

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Ulične biblioteke - Vranje
Polomljena biblioteka u centru grada, a nestale i knjige; foto: Udruženje građana "BEV"

Nepuna tri meseca od kako su članovi Udruženja “Borino i evropsko Vranje” postavili četiri ulične biblioteke na različitim lokacijama u gradu, jedna je polomljena, a iz ovog Udruženja apeluju na Vranjance da ćutanjem ne odobravaju takvo ponašanje i da prijave policiji kad god vide da neko uništava državnu ili privatnu imovinu.

Osim što je polomljena, iz biblioteke su nestale i sve knjige, što je bio povod da se ovo Udruženje drugi put za nedelju dana obrati svojim sugrađanima preko Fejsbuk stranice.

Ulične biblioteke - Vranje Događaj prijavljen policiji; foto: Udruženje građana "BEV" Dokle god gledamo samo svoja posla i ne želimo se suprostaviti nikome, napisali su članovi Udruženja “BEV”, mi na taj način dozvoljavamo štetočinama i vandalima da rade šta žele i da grad bude onakav kakav oni žele da bude.

Dragi sugrađani, obraćamo Vam se sa nadom da ćemo probuditi svest u Vama i pozitivno uticati na Vas u želji da zajedničkim mislima i delima sprovedemo da - ne treba ćutati ni pred kim i da treba uvek jasno i glasno izneti svoj stav. Ovo je poziv za sve pametne, emancipovane i ljude otvorenog uma da dignemo svoj glas i da stanemo na put vandalizmu! Nemojte se bojati, ćutanjem smo već uradili najopasnije. ĆUTANJE JE ZNAK ODOBRAVANJA, a Vi, naši sugrađani, ste mnogo iznad ovoga, svi mi to znamo! Zato, prijavite policiji kad god vidite da vandali uništavaju državnu ili privatnu svojinu. Ne dozvolite da se uništava naš grad, a da Vi ćutite ne sve to. RECI GLASNO STOP VANDALIZMU! - napisali su iz Udruženja.

Iz Udruženja kažu i da su slučaj prijavili policiji i da se nadaju da će osoba koja je to uradila biti kažnjena, jer jedino to će biti primer drugima da neke stvari ne smeju da se rade. U policiji je takođe potvrđeno Južnim vestima da je događaj prijavljen.

Podsetimo, biblioteke su postavljene povodom oktobra, Meseca knjige i nazvane su po najpoznatijim delima Bore Stankovića - “Koštana”, “Nečista krv”, “Stari dani” i “Božji ljudi”.

Pre nedelju dana, iz Udruženja su apelovali na građane da vraćaju knjige koje pozajmljuju, jer su primetili da princip “vrati-dopuni”, što je bila početna zamisao, ne fukcioniše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Мрак и незнање

    17:52 // 29. 12. 2020.

    Ипак,сметају те књиге.Граду који здушно гласа зе једну те исту екипу "светала на крају тунела"која није у стању да годинама закрпи улице и направи кишну канализацију никакве библиотеке нису потребне...

    • Dejan

      08:47 // 30. 12. 2020.

      Ne mogu svi problemi da se reše u isto vreme. Ideja sa bibliotekom je svetska. Zaživeće, treba vremena, a i ulice će se zakrpiti, jedno ne isključuje drugo!

    • Victor Belicoff

      14:49 // 30. 12. 2020.

      Sigurno jer im nisu bile ponuđene i knjige na Mađarskom.
      A moguće je i to što nije bilo knjiga na Albanskom pa su Vranjske starletice izvele ovaj napad jer Bože moj kako da se njihovi sponzori kulturno uzdižu sada. Mada trebalo bi i uvesti knjige na Nemačkom takođe jer eto najveći razlog pucanja veza i brakova je masovni egzodus Vranjanki za CH,DE,AU pa taman da nauče još po nešto osim cenovnika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: