Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:06, 30. 3. 2021.

| Društvo

Polovina korisnika Doma starih u Prokuplju revakcinisana, u Trbunju kod Blaca svi primili drugu dozu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
trbunje
Svi zaposleni u Domu u Trbunju vakcinisani i revakcinisani; Foto: Lj. M.

Od 104 korisnika prokupačkog Doma starih, vakcinisano je njih 68, a 64 i revakcinisano, dok je u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju u selu Trbunje kod Blaca svih 77 korisnika vakcinisano, a 76 i revakcinisano. U nadležnom Ministarstvu kažu da su trenutno u Prokuplju po 1 korisnik i zaposleni pozitivni na koronu, dok u Trbunju nema inficiranih.

Iz Ministarstva naglašavaju da nemaju podatke o broju preminulih od korone u ovim ustanovama od početka pandemije. Dom starsih Dom starsih u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Kada su u pitanju zaposleni, u Prokuplju je trenutno vakcinisan prvom dozom vakcine samo 1, dok je u Trbunju 9 radnika za sada vakcinisano i revakcinisano. Što se tiče organizovanja poseta, ustanove su na osnovu procene epidemiološke situacije u okruženju donosile odluku o njihovom organizovanju ili suspendovanju – kažu u Ministarstvu.

Inače, prokupački Dom starih je od početka pandemije uspešno odolevao masovnom oboljevanju korisnika od korona virusa, dok je u Trbunju na početku pandemije tokom aprila 2020. godine izbilo masovno zaražavanje kada su u jednom trenutku gotovo svi korisnici i zaposleni bili pozitivni, nakon nekoliko dana urađeno je novo testiranje koje je pokazalo da su negativni, ali su radnici i korisnici nakon toga bili izolovani u Domu na 15 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    22:22 // 30. 3. 2021.

    Ajmo da pratimo situaciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: