Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 7. 6. 2022.

| Društvo

Polovinom juna kreće kupališna sezona na bazenima u Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
bazen
Kreće kupališna sezona u Pirotskom okrugu; foto: Lj. F.

Prethodnih godina u Pirotskom okrugu građanima su bila dostupna tri bazena - u Beloj Palanci, Dimitrovgradu i Babušnici, dok će od ovog leta moći da se kupaju u najmanje još jednom bezenu u Zvonačkoj Banji koji je renoviran i spreman se za goste. Ukoliko se radovi završe, kupačima će na raspolaganju biti i bazen u Pirotu.

Gotovo tradicionalno kupališna sezona prvo startuje u Beloj Palanci, a tako će biti i ove godine. Kapije bazena otvaraju se u sredu, 15. juna, a cene karata i iznajmljivanja ležaljki nisu menjane.

Karta se ne naplaćuje za decu do 7 godina, za decu od 7 do 15 godina iznosi 100 dinara, dok je za starije od 15 godina 150 dinara. Iznajmljivanje ležaljke sa suncobranom košta 100 dinara - kažu u SC Banjica.

Ranije nego prethodnih godina počinje sezona u Dimitrovgradu, 15. juna će primiti prve plivače, a kako kažu u Turističkoj organizaciji Caribrod, cene takođe nisu menjane.

Bazen će raditi od 10 do 19 sati, dnevna karta iznosi 150 dinara, dok je poludnevna (od 15 do 19 sati) 100 dinara - kažu u TO Caribrod.

Kao i prethodnih godina, ulaz će biti besplatan za najbolje đake, kao i za neke druge kategorije stanovništva, a popusti će biti i za studente.

U petak, 17. juna, sa radom će početi Kupališni kompleks u Babušnici, gde će najverovatnije doći do poskupljenja ulaza. Predlog o novim cenama naći će se na dnevnom redu lokalne Skupštine u petak, 10. juna i tada će se znati koliko će on poskupeti.

U babušničkoj opštini kupačima će opet biti dostupan i bazen u Zvonačkoj Banji. On je renoviran i plan je da sa radom krene do 20. juna.

Cena ulaznice biće 200 dinara. Za učenike i studente uz đačku knjižicu ili indeks sa slikom cena ulaznice biće 100 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz će biti besplatan - objavili su iz firme u čijem je vlasništvu bazen.

Piroćanci su prethodnih godina najviše posećivali babušnički bazen, a tako će najverovatnije biti i na početku ove kupališne sezone.

Gradnja otvorenog bazena u Pirotu je u toku, a prema poslednjim informacijama iz Gradske uprave, ulaže se maksimalan napor da se bazen otvori pre ugovorenog roka i profunkcioniše početkom avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: