Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 16. 5. 2023.

| Društvo

Pantelejci se izborili - umesto zgrade, vrtić na Panteleju, počela gradnja

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
vrtić pantelej.3
Počela izgradnja vrtića; foto: JV/T.T.

Na mestu gde je investitor pre tri godine želeo da diže zgradu u opštini Pantelej, a kojoj su se građani uspešno usprotivili, položen je kamen temeljac za izgradnju novog vrtića koji će primiti 120 mališana. To će prema rečima nadležnih dodatno smanjiti liste čekanja, a u planu su još tri vrtića na teriotriji grada Niša.

Oko 480 mališana u opštini Pantelej čeka na vrtić i taj broj bi trebalo da bude smanjen nakon 20. januara 2024. godine kada je krajnji rok za zvršetak radova. vrtić pantelej Rok za izgradnju do sledeće godine; foto: JV/T. T.

O tome koliko je za to naselje značajan vrtić govorio je i građanin i jedan od inicijatora da se stane sa investitorskim urbanizmom - Milorad Mikuljanac.

Ovo je mlado naselje koje ima puno dece, kojoj fali obdanište, sportski tereni, uređenje i sve je to krenulo pre tri godine kad je ovde trebalo da se zidaju stambene zgrade. Mi smo se kao građani udružili, tražili smo pomoć Grada i investitor je pristao da se te parcele daju Gradu. U dogovoru sa njima jedna parcela postala je parkovska, a ova druga će umesto zgrade dobiti obdanište - rekao je Mikuljanac.

vrtić pantelej.4 Položen kamen temeljac; foto: JV/T. T.U prisustvu direktora javnih preduzeća i načelnika niških uprava, kamen temeljac poližile su predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja se pohvalila da joj je to treći vrtić za vreme mandata.

Međutim, dva prethodna vrtića na koje se gradonačelnica poziva, započela je prethodna vlast Darka Bulatovića, a uz kašnjenja, samo su završeni u mandatu Sotirovski. Izgradnja vrtića u Brzom Brodu počela je još 2018. godine, a izgradnja vrtića u Novom Selu nakon nekoliko probijenih rokova i kašnjenja konačno je počela samo tri dana pred izbore 2020. godine na kojima je pobedila Sotirovski. vrtić pantelej.2 Početak radova okupio direktore svih javnih preduzeća; foto: JV/T. T.

Sotirovski najavljuje još vrtića za decu.

Jesam ponosna jer za dve i po godine mandata, ovo je naš treći vrtić koji ćemo uraditi. Naravno radimo i četvrti, a to je rekonstrukcija Mesne zajednice "Božidar Adžija" i naravno još tri vrtića koje planiramo, to su vrtić u Čairu, u Trupalu koji čeka lokacijske uslove i nešto što smo dogovarali sa ljudima na Ledenoj steni da i oni dobiju jedan vrtić - rekla je Sotirovski.

Direktorka Javno-predškolske ustanove "Pčelica" Svetlana Mitić rekla je da će budući "moderan" vrtić na Panteleju smanjiti liste čekanja, na kojima ima najviše dece upravo sa teritorije opštine Pantelej.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Jankovic

    19:10 // 20. 5. 2023.

    I dalje stoji ona ista mala ,,rupa". Bez ikakvih radova. Taj dan su ,,kopali', slikali se itd... Ne može se nazvati rupom, nego skinutim slojem trave.... Ono smešno izgleda...

  • Znalo se još kad

    08:35 // 17. 5. 2023.

    Ne znam čemu tolika borba, pompezna najava i slikanje mnogobrojnih koji pojma nemaju o svemu pa i o tome da je ranijom planskom dokumentacijom između ostalih sadržaja na tom delu opštine Pantelej i planiran vrtić, tj. dečja ustanova.Došle opštinarke iz opštine Pantelej da se slikaju jer ih narod plaća a za šta?Mlatite se nebulozama i skrećete pažnju od mnogo bitnijih stvari koje se dešavaju.

    • DINIĆ GORAN

      20:24 // 17. 5. 2023.

      A što ga nema lepi Zoki Ignjatović na ovoj ceremoniji ipak je većnik opštinski-fali njegov osmeh.
      A medicinska sestra Danijela sada opštinarka nasmejana kao i uvek-mora inače opet će overava recepti i menja katetari.
      Muri vrežinac rođen za poslovođu gradilišta.
      Vreme će pokazati da ste stvarno zalutali u OPŠTINU.
      Traktorista-većnik matevčanin izgubljen u prostoru i vremenu očigledno.

  • posmatrač

    08:19 // 17. 5. 2023.

    A, kad ode cirkus ostane samo blato...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: