Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 20. 12. 2018.

| Društvo

Poluasfaltirana kaljuga umesto Bulevara heroja sa Košara u Nišu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
bulevar heroja sa košara
"Izrešetani" bulevar; foto: S. M.

Potpuno sređen Bulevar heroja sa Košara koji spaja bulevare 12. februar i Nikole Tesle, kako je gradska vlast obećavala, Niš je trebalo da dobije septembra ove godine. Dva meseca nakon drugog obećanog roka, umesto po savremenom kolovozu, građani voze po rupama, polovično asfaltiranom i nebezbednom putu. U Direkciji za izgradnju kažu da su oni “samo nadzorni organ”, a iz Ministarstva privrede, čiji je projekat, zasad nema odgovora zašto sve nije završeno na vreme.

semafor Ni semafor još ne radi; foto: S. M.Neiznivelisani bulevar sa dve trake i ostrvom, koji treba da ponese ime srpskih junaka sa Košara, polovično asfaltiran i prepun rupa, bez završenih trotoara i saobraćajne signalizacije, dug svega 500 m, dočekuje vozače znakom upozorenja. S obzirom na to da je sneg prekrio table upozorenja i da se poledica uhvatila na kolovozu, vozači rizikuju prelazaći preko njega.

Zašto se ponovo kasni s radovima, s obzirom na to da je trebalo da bude završen još decembra 2017, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović je obećao kraj do septembra 2018, novinarima Južnih vesti nisu rekli u Direkciju za izgradnju. Oni su, navode, bili samo nadzorni organ u tom slučaju.

Direkcija za izgradnju vrši nadzor, a radovi su finansirani iz Ministarstva - navode u Direkciji.

Novinari su uputili mejl Ministarstvu privrede, koje je finansiralo izradu projekta i investitor je ovog bulevara, ali zasad nema odgovora.

Podsetimo, prvobitni rok za izgradnju Bulevara heroja sa Košara bio je kraj 2017. godine, a cena radova je 75 miliona dinara.


Problem zbog firme koja je gradila?

m unuverzal "M univerzal" kamion fotografisan avgusta na Bulevaru; foto: S. M.Premda je formalni izvođač Tehnogradnja, na terenu je tokom leta bila ekipa i mehanizacija niške firme M univerzal tim, koja je u višemilionskoj blokadi već nekoliko meseci i zbog koje je i sam grad prepun nesaniranih udarnih rupa.

Danas, sem jednog kontejnera, na planiranom bulevaru nema ni radnika, ali ni parkiranih mašina i vozila.

Podsetimo, firma M univerzal tim koja je 2017. i 2018. sanirala udarne rupe u Nišu i okolini ima višemilionsku blokadu računa, dok je ugovore potpisane sa Direkcijom za izgradnju Nišazaložila kod drugih. Direktor Direkcije Nebojša Lović je istakao da je nezadovoljan njima, a stručnjaci su ocenili da zalozima blokirani M univerzal zaobilazi isplatu dužnicima i pare preusmerava na svoje ili firme sa kojima sarađuje. Inače, takva praksa traje godinama.

Inače, M univerzal tim se do raspisivanja javne nabavke za održavanje niških ulica 2016. godine bavio ugostiteljstvom pod imenom MD univerzal turs. Tada je gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio da ne vidi ništa sporno u tome i da je bitno da posao bude odrađen po najjeftinijoj ceni.

Bulatović je inače sa vlasnikom "problematične" firme sarađivao godinama, mada je novinirama govorio da ne zna ništa o M univerzalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    09:09 // 21. 12. 2018.

    Pohapsiti za primer, em naravno em se raspada,,,

  • Dejan

    20:06 // 20. 12. 2018.

    Taj bulevar služi za slikanje, već su se slikali deset puta, priprema, početak, radovi 1, radovi 2, radovi pri kraju... Rećiće kako su eto uradili jedan bulevar u 2018.god pa će to isto da kažu i u 2019.god. To što su bulevar Cara Konstantina kod Brzog Broda ostavili u katastrofalnomm stanju to nema veze. Ništa ne urade kako treba, imate li obraza ljudi? A ulica Medvedeva katastrofa, bolje da nisu

    • Peđa

      23:16 // 20. 12. 2018.

      Ulica Aleksandra Medvedeva je desetak dana nakon konačnog završetka ponovo u radovima, asvalt je isečen od strane EPS-a i sada stoje barikade oko rupe...

  • Novosađanin

    19:31 // 20. 12. 2018.

    Najjadnije je nazivati ulicu bulevarom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: